Celebrity

27. března 2022 06:01

David Laštovka

Tomáš Hanák: Alkohol ho málem dohnal k sebevraždě. Syna pronásledovala labilní žena

Herec Tomáš Hanák vytvořil z nádraží restauraci

Herec, moderátor a bavič Tomáš Hanák, jenž se v anketách o nejpřitažlivějšího muže pravidelně umísťuje na předních příčkách, si v životě prožil mnoho zlého. Propadl alkoholu, který mu málem zničil hereckou kariéru, ale také téměř rozbil rodinu.

Spadl do toho, ani nevěděl jak. V osmdesátých letech se stal závislý na alkoholu, který ho přivedl až na pomyslné dno. Dokonce se dostával do stavů, kdy měl myšlenky svůj život ukončit. „Alkoholismus je po čertech vážná věc. V tom stavu, pokud je člověk romantik, tak cítí nemožnost naplnění svých cílů, tužeb, lásky, štěstí, a samozřejmě že marnost umocní dalším lokem destilátu, cítí se dobře a pláče. A támhle je most a támhle dole jsou Nusle, ó, jak to láká. Takže ty úvahy byly zcela legitimní. Každý alkoholik je myslím zná. Nedošlo k tomu, ale byly,“ svěřil se Tomáš Hanák.

Naštěstí v sobě našel vnitřní sílu postavit se ke své závislosti čelem a bojovat s ní. „Tam to byl, jak se říká, nůž na krku. Pak jsem nastoupil na léčbu, kde se všechno zpětně probíralo. Samozřejmě se to týkalo toho, že už mi bylo jasně řečeno: Sem do toho baráku už nevkročíš a s těmi dětmi prostě nebudeš. Takže já těch možností moc neměl. Možná, že ty úvahy o tom, jestli to raději neskončit vlastní rukou nebo dobře voleným skokem, byly nejsilnější v tomhle období. Než jsem zaťukal na brány léčebny u Apolináře,“ prozradil herec.

Labilní žena si dělala nároky na jeho syna. Myslela si, že je její

Až pod odborným dohledem se své závislosti dokázal zbavit. Snadné to ovšem nebylo. Ze všeho nejhorší pro něho byly abstinující začátky. „Když jsem se vrátil z léčení, šel jsem k lednici a pravá ruka úplně automaticky zajela do dveří lednice, protože tam vždycky byla flaška,“ přiznal Tomáš. Pokušení nepodlehl. Naopak se zapřísáhl, že se alkoholu nedotkne do plnoletosti svého syna. A vydržel. „Nechci říkat, že mám alkohol pod kontrolou, to prý nebudu mít nikdy. Ale člověk si začne vážit toho, že se ráno probudí, je střízlivý, je svým pánem a je schopný se zodpovědně rozhodovat,“ uvedl herec, který má tři děti: Rozálii, Annu a Tomáše.

O Hanákovi juniorovi se v minulosti psalo v souvislosti s kauzou, kdy se ho pokusila unést cizí, psychicky nemocná žena, která si vzala do hlavy, že je Tomáš její syn, který jí byl odebrán v porodnici. Zasahovat musela policie. „Skončilo to tím, že policie hlídala před základní devítiletou školou v Nižboru, kam Tomáš chodil, a ta žena měla zákaz se do Nižboru přiblížit. Stejně tam jela a sápala se tam na švagrovy děti. Já to beru jako legraci, protože nemyslím na nejhorší. Moje žena jako matka z toho byla samozřejmě hodně vedle. Je to nebezpečný,“ prohlásil Tomáš Hanák.

Tomáš Hanák koupil před lety starý nádražní sklad na nádraží v Nižboru a předělal ho na stylovou restauraci. Později přikoupil vysloužilé železniční vagony, ve kterém dokonce zařídil malé hostinské pokoje. Podívejte se na video v úvodu článku, jak se mu to povedlo.

Zdroj: Super.cz, MF Dnes, Blesk, archiv autora

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.