Tomáš podával světové menu na špinavém nádobí. Mílovi bylo po večeři špatně

Drink - Prostřeno! S28 (96)

Pondělní hostitel Tomáš z Brna v soutěži amatérských kuchařů připravil ve studentském bytě menu z celého světa. Příchozí soupeři nestačili zírat. Zaujaly je neznámé chutě? A co řekli na komplikaci, kterou způsobila jediná žena u stolu Pamela?

V souboji o nejlepší menu z Jihomoravského kraje uvařil v pondělí pětadvacetiletý student Tomáš. Soupeře pozval do studentského bytu, který sdílí se spolubydlícími teprve krátce. Kuchyň s dvouplotýnkovým vařičem je v něm malá, ale hostitel si věřil, že svoje ambiciózní menu zvládne uvařit na výbornou. Však si ho už čtyřikrát zkoušel. Podával gyoza knedlíčky se třemi druhy omáček, francouzskou cibulovou polévku se sýrem Gruyère, hovězí Wellington s bylinkovou bramborovou kaší a flan de leche s brusinkovou omáčkou. Na názvech pokrmů si někteří málem zlomili jazyk, jídla neznal téměř nikdo.

Pamela si myslela, že se hostitel snaží zapůsobit, a bude tím pádem náročný soupeř. Podle ní ale na sebe ušil bič. Měl vybrat jednodušší pokrmy. Míla čekal, že hlavní chod bude na způsob ptáčků. Bál se, co dostane na stůl, protože má problém s česnekem, dělá mu zle na žaludek. K jeho smůle však bylo menu plné česneku, Tomáš jej dokonce přidal i do bramborové kaše. Míla později prozradil, že si po večeři musel vzít dva prášky na žaludek, aby ve zdraví přežil další večer. Největší překvapení ale pánům připravila jediná žena u stolu – Pamela.

Podívejte se, co si myslela Pamela o jídle. Proč se musí čekat?

Kusy jídla na příboru

Při předkrmu totiž Pamela oznámila, že nejí maso. Má k němu odmalička odpor a nechutná jí. Přiznala také, že jí nedělá dobře laktóza. Všichni byli v šoku. Jak připraví menu, aby se soupeřce zavděčili? Tomáš to každopádně neřešil, a tak se Pamela moc nenajedla. Nic jí nechutnalo a viditelně se nebavila. Šlo o její taktiku? Všichni byli překvapeni, že dostali jako hlavní chod pravou svíčkovou. Pamela byla hodně všímavá, a místo aby se pustila do jídla, prozkoumala talíř a příbory. „První, co mi vadilo, bylo špinavé nádobí. Vidlička a nůž od kusů jídla. Když servíruju něco na talíř, měl by být čistý,“ komentovala Pamela v Prostřeno!, které si můžete přehrát také na platformě prima+.

K dezertu dostali hosté panáka koktejlu B-52, který Tomáš ještě zapálil. Z toho byli ostatní zděšení. Nejvíc se ošíval Jarda, který má raději pivo než tvrdý alkohol. Flan de leche strávníkům připomínal crème brûlée a všem chutnal. Jen Pamela opět chtěla něco obyčejnějšího.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 5. 2024

Berani, budete se muset spolehnout na své analytické schopnosti a pevnou sebekontrolu, abyste se dostali z rozbouřeného moře, ve kterém se dnes nacházíte. A stresu se nevyhnete. Nejhorší nástrahou, která vás čeká v kariéře nebo při studiu, by bylo pochybovat o svých schopnostech. Máte příležitost, abyste si vyzkoušeli svou sebedůvěru. Jen se ujistěte, že obstojíte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.