Večeře u Terezy skončí konfliktem. Bára šokuje tím, že dala jen jeden bod

Lesní mls - Prostřeno! S28 (95)

V Pardubickém kraji pátečním vařením ukončí kuchařské klání sympatická Tereza. Ta zvolí jako zábavu chemické pokusy a bude chtít oslnit svítivě zeleným moučníkem ze špenátu. Je také na čase nalít si čistého vína ohledně taktiky.

Páteční hostitelka Tereza se do soutěže amatérských kuchařů přihlásila na popud své babičky, se kterou pořad sleduje. Žije v rodinném domě s maminkou a sestrou, miluje svého psa a studuje farmakochemii. Pro hosty připraví pečenou cuketu, cibulačku, krémové rizoto s grilovanou vepřovou panenkou a lesní mls. Má pocit, že její největší soupeřkou bude úterní hostitelka Věra. I ta ale udělala podle Terezy pár chyb, a tak záleží na tom, jak se hosté budou bavit. Soutěžící si pod názvem dezertu představují zmrzlinu nebo pěnu s lesním ovocem. Půjde přitom o dortíky ve skleničce, na které je potřeba upéct korpus ze špenátu a vyšlehat hladký krém. S tím bude mít hostitelka trochu problém.

První pokus o krém nevyjde, hmota bude přešlehaná a hrudkovitá. Tereza zavolá mamince, aby jí přinesla suroviny na novou várku. Ani ta se nepovede podle jejích představ, ale není čas na nápravu. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovkách uvidíte, hosté nakonec nic nepoznají. Po příchodu ocení útulné bydlení, i když čekali něco modernějšího. Bára má připomínky, protože nemá ráda takto načančané bydlení. Cuketové rolky jako předkrm budou podle hostů lépe vypadat než chutnat. Miloš, kterému kvůli alergii na olivový olej udělá Tereza speciální porci, bude nadšený.

Podívejte se na rozhovor před odhalením vítěze:

Věra s Bárou už se nikdy nechtějí vidět

Druhá cibulačka týdne dopadne na výbornou. Všem chutná víc než u Věry. Bára se pokusí vyvolat konflikt a chce, aby se soutěžící vyjádřili k pondělí. Nikdo ale nemá zájem pouštět se s ní do křížku. Hlavní chod bude nejvíce kritizovat Věra. Rýže je podle ní málo uvařená, maso vysušené. Bára bude něco lovit z talíře, nejspíš vlas nebo chlup, ale odmítá sdělit, co to je. Pak ale jídlo sní, a ještě si přidá. Zábava bude spíše poučná. Soutěžící si vyzkoušejí chemický pokus. Těsně před koncem, když už mají soutěžící před sebou poklice, začne chvíle pravdy. Věra má strach z Báry. „Docela se bojím toho, co bude u poklic. Bojím se, že bude nějaká scéna, něco podobného jako předvedl její přítel.“

Tereza prohlásí, že by přála výhru v Prostřeno! všem kromě Báry. Bára by ji přála Milošovi, protože si na nic nehrál. To překvapí Martina. Copak ostatní si na něco hráli? Věra si myslí, že je Bára v soutěži jen aby se zviditelnila. Ta dokonce prozradí, že někomu dala jen jeden bod. Všichni budou v šoku. Jsou právě oni, komu zkazila šanci na výhru. „Ty seš člověk, kterého bych už nechtěla vidět,“ sdělí jí do očí Věra. Obě se shodnou na tom, že si nesedly a nemají se v lásce. Jak dopadne bodování a celý večer uvidíte v pátek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.