Tomáš zklame soupeře malými porcemi. Při zábavě s vrháním nožů dojde k nehodě

Řasy - Prostřeno! S27 (118)

Repríza speciálu soutěže amatérských kuchařů se ve středu přesune do food trucku U Lukáše, který hostitel Tomáš provozuje spolu se svým bratrem. Odvážně se pustí do japonské a korejské kuchyně, která bude v porovnání s menu soupeřů působit téměř dietně. Začne se i kritizovat. Kdo se nenají?

Ve středu své soupeře pohostí v kuchařské soutěži IT konzultant Tomáš. Ten při vaření ve svém food trucku o víkendech odpočívá. Na studiích v Bostonu se seznámil s Japonci a Korejcem, kteří ho naučili připravovat jejich kuchyni. Nikdo ze soutěžících nic podobného ve stánku u lesa nečeká. Při čtení menu budou mít někteří problém s výslovností a často nebudou tušit, co vlastně dostanou na talíř. Podávat se budou gyoza knedlíčky, domácí udon nudle, salát Daikon Yasaimatcha zmrzlina a netradičním zakončením hostiny bude miso polévka.

Tomáš si na vaření oblékne kimono s nápisem „mistr nudlí“ v japonštině. Knedlíčky mu půjdou pěkně od ruky. Taky jich už za život udělal tisíce. Eva se bude nejvíc těšit na zmrzlinu, která bude domácí. Jíst se bude opět venku u stolu, který bude kvůli větrnému počasí bez prostírání. Tomáš také pro ostatní připraví vyhřívaný stan, v němž se mohou v případě potřeby ohřát. Jak vpodvečer na obrazovkách uvidíte, začínat se bude zábavou. Tomášův pomocník seznámí soutěžící s japonským mečem a naučí je vrhat nože na cíl, což se nebezpečně zvrtne.

Radek málem přijde k úrazu:

Kuchař neumí zacházet s nožem?

Ač kuchaři přicházejí s noži do kontaktu běžně, je pro ně problém trefit se do terče. „Asi ze mě japonský bojovník nebude, ale jsem ráda za možnost si to zkusit,“ chválí zábavu v Prostřeno! Eva. Radek ale bude mít z házení nožem nepříjemný pocit. V přítomnosti zbraní cítí respekt. Vypráví historku, jak se mu na vojně zasekl samopal a od té doby nebere zbraně do ruky. Nervozita způsobí, že se nakonec sám málem zmrzačí. „Mně ten malej nožík zůstal, ten háček, na ruce, a tím pádem se zasekl těsně před mojí botou,“ popíše Radek. Vážnému zranění se vyhne jen těsně.

Jak si můžete na prima+ připomenout, předchozí večery se soutěžící přejídali obrovskými porcemi hamburgerů. Ve srovnání s tím jsou mističky s asijskými dobrotami pouhými chuťovkami. Největší jedlík David s tím bude mít problém. Dokonce se pustí do kritiky salátu, který mu kvůli řasám připadá bez chuti. Že by poté, co má odvařeno, začal taktizovat? Tomáš dobře zpracuje úkol týdne a kuřecí maso dochutí korejskou chilli pastou. Ocení soutěžící Tomášovo jídlo spravedlivě, nebo budou takticky šetřit body? Sledujte novinky k pořadu v aplikaci.

Kdo má tento týden nejlepší menu?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.