Strach o zpěváka Standu Hložka: Podstoupil složitou operaci srdce

Hvězda 80. let Stanislav Hložek (67) kvůli zdravotním komplikacím podstoupil složitý zákrok na srdci, který lékaři označují jako katetrizaci. Letní vysoké teploty nejsou pro jeho tělo příliš ideální, proto po operaci nikam nechodil a raději zůstal doma.

Standa Hložek je český zpěvák, který společně s Petrem Kotvaldem (63) tvořili velmi oblíbenou pěveckou dvojici zejména v 80. letech. Jejich největším hitem se bezpochyby stala píseň Holky z naší školky.

Ucpané cévy

Důvodem zákroku na srdci, který zpěvák musel podstoupit, byla neprůchodnost cévMěl ucpané cévy, je to nebezpečné, lékaři mu je museli profouknout,“ řekl deníku Aha! zpěvákův blízký přítel. Stanislav Hložek byl na zákroku již před časem, nyní by na tom měl být po zdravotní stránce mnohem lépe.

Diabetes mellitus

Již v minulosti se ukázalo, že stres, ve kterém zpěvák žije, se velmi podepisuje na jeho zdraví. Lékaři mu již před lety objevili cukrovku, které se do konce života již nezbaví.

Cukrovka by se rozhodně neměla zlehčovat:

"Cukrovku mi zjistil lékař náhodou. A to když jsem doprovázel manželku k lékaři, tak mě přemluvila, abych si zašel také na preventivní prohlídku. Předtím jsem nebyl přibližně pět let, a jak to bývá, něco mi musel zjistit," prozradil Hložek kdysi v rozhovoru pro Šíp.

Cukrovka je bezesporu vážné onemocnění a trpí jím stále více lidí. Častým spouštěčem choroby je nesprávná životospráva. "Naštěstí lékař tu nemoc našel v začátku, takže beru jen jeden prášek denně. Příčinou cukrovky byla moje práce, kdy jsem se nestravoval pravidelně, ale i stres. Nesmím se teď rozčilovat, aby se ta nemoc dál nerozjela," dodal zpěvák podrobnosti ohledně svého zdravotního stavu.

V čím dál tím více případech hraje v této nemoci i velkou roli genetika. „Určitě v tom hraje roli genetika, dědičné dispozice k ní mám z tatínkovy strany. Beru to velmi vážně. Cukr si hlídám a vždy po čtvrt roce chodím na kontroly,“ přiznal Standa, který má k této nemoci dispozice.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.