Trendy obuv letošního jara: Elegantní baleríny, kontroverzní dřeváky i mokasíny

S příchodem jara přicházejí i nové módní trendy. Při výběru každého outfitu je kromě oblečení důležité brát ohled také na obuv. Přestože každé roční období s sebou přináší řadu novinek, existují nestárnoucí klasiky a stálice, které z módy jen tak nevyjdou. Podívejte se, jaké boty by vám neměly chybět ve vašem botníku.

1. Mokasíny

Pohodlné mokasíny ovládají botníky už několik sezón a jinak tomu nebude ani letos. Pokud z nějakého důvodu neholdujete podpatkům, právě mokasíny jsou tou nejlepší náhradou. Stejně jako lodičky zvýrazní dámské nohy a přidají na eleganci. V obchodech jich najdete vskutku nepřeberné množství a mezi stylové letos patří například ty v nude barvách, které lze nakombinovat jak s džíny, tak s pestrobarevnou sukní.

Čtěte také: Baleríny jako trend letošního jara. Hodí se k ležérním kalhotám i elegantní sukni

2. Baleríny

Jestli vám v botníku nesmí chybět nějaký typ obuvi, tak jsou to baleríny. Módní skvost, který se hodí téměř ke každému outfitu, zcela ovládl letošní rok. Během let tato obuv prošla různými transformacemi a přizpůsobila se trendům daného období. Právě v roce 2024 jsou baleríny opět v popředí. Nejvíce in jsou ty s páskem, síťované či s otevřenou patou.

3. Bílé tenisky

Pokud nemáte v oblibě podpatky ani mokasíny, skvělou alternativou pro vás budou tenisky. Zvolte ty v bílé barvě, které se hodí takřka ke všemu. Můžete je vynést jak ke vzdušným šatům, tak k džínovým kraťasům. Ať už si vyberete kožené, sportovní, či látkové, nesáhnete vedle. Nemusíte ani nutně volit ty, které jsou opatřené značkou, protože právě výrazná značka by mohla elegantní outfit zbytečně narušit.

Trendy jsou také ty s robustní podrážkou, kterým se říká chunky. Mokasíny si v poslední době kromě žen oblíbili i pánové – a není se čemu divit. Málokterá obuv se hodí k ležérnímu, ale i formálnímu outfitu právě tak dobře jako tato.

4. Kontroverzní dřeváky

Dřeváky jsou typem obuvi, který si buď zamilujete, nebo nenávidíte. Přestože se jedná o tradiční kousek, jenž vychází ze skandinávského designu, v současné době se přílišné popularitě netěší. Změnit by se to mohlo poté, co je světoví návrháři zakomponovali do svých přehlídek v rámci týdnů módy. Nejvíce byly k vidění ty na podpatcích v trendy barvách letošního roku. Opět zde platí, že se jedná o vskutku stylový kousek, jenž se dá nakombinovat jak s ležérním, tak s elegantním outfitem.

Přečtěte si: Něžná broskvová, světle žlutá i modrá. Tyto barvy budou dominovat letošnímu jaru

5. Platformy

Pro další typ obuvi, který se vám letošní jaro rozhodně neztratí, je typická mohutná podrážka. Boty na platformě se vyznačují svým pohodlím, stylem, ale především neotřelým designem, jenž se každou sezónu obměňuje. Letošní jaro frčí především mokasíny, sandály a žabky v pastelových barvách s nejrůznějšími ozdobnými prvky. Světle modré, zelené i oranžové boty na platformě tak budou skvělou volbou. Ženy však mohou vsadit i na černou nebo na bílou klasiku. To jsou barvy univerzální, které z módy nevychází. Pokud tedy máte rádi trochu retro styl, nebojíte se extravagance a výšek, vsaďte na platformy.

Podívejte se, jak správně vybrat boty na běhání:

Sdílejte článek
Štítky jaro móda styl platforma tenisky obuv trend oděv baleríny dřeváky mokasíny

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.