Móda a krása

19. června 2024 06:00

Vanesa Havlíková

Plavky pro léto 2024. Pozor na pruhy, volte jednoduchost a přehozy, radí odbornice

S příchodem léta všechny milovnice i milovníky módy zajímá, jaké plavky budou dominovat. Zeptali jsme se proto designérky Pavlíny Miklasové, jak je vybírat podle typu postavy i jaké střihy a barvy ovládnou letošní sezonu.

Jaký typ plavek ovládne tuto sezonu?
Plavky inspirované minimalismem 90. let – jednoduché, jednobarevné plavky klasického střihu, a zároveň i návrat do módy 70. let, například plavky bez ramínek. Dále pak třeba plavky zdobené šperky, které mohou být přímo zakomponované do designu plavek.

Čtěte také: Módní trendy pro léto 2024: Velké prošívané tašky, baleríny i nadčasové bílé tenisky

Jaké barvy plavek budou v létě dominovat?
Pro letošek jsou zásadní především odstíny zelené, modré, hnědé a jiné neutrální barvy, které budou ladit s prostředím, v němž se v létě sluníme. Hodí se ke všem barvám a odstínům pleti a navíc dávají možnost doplnit je šátky, přehozy a jinými doplňky, které budou s neutrálními barvami skvěle ladit.

Jsou nějaké barvy, které se hodí více či méně k určitému typu pleti?
Je to individuální otázka celkové osobnosti nositelky a jejího stylu. Barevná nálada se mění i v průběhu věku nebo různých období. Je dobré barvy volit intuitivně, ne podle obecných pravidel.

Jsou stále in plavky se vzory? Popřípadě s jakými?
Věřím v nadčasový design, a když je vzor estetický a kvalitní, bude in i v průběhu času.

Měly by se ženy bát pruhovaného vzoru?
Myslím, že ne. Jen by proužky měly být na plavkách umístěny horizontálně, ne vertikálně. V takovém případě by totiž mohly opticky rozšířit postavu.

Jak vybírat plavky podle typu postavy?
Při výběru se snažíme podpořit části, které chceme ukázat, a skrýt případné nedostatky. Například u kratší postavy je vhodné zvolit spodní díl plavek vykrojený tak, že automaticky prodlouží nohy, a tedy i celou postavu.

Čím dál více oblíbené jsou také jednodílné plavky. Jaké jsou letos trendy?
Letošním trendem je zejména zařazení jednodílných plavek do celkového outfitu. Jednodílné plavky doplněné džínovými šortkami nebo třeba průsvitnými šaty skvěle poslouží jako multifunkční svěží letní kombo.

Jak by podle vás měly vypadat ideální plavky?
Ideální plavky by měly podtrhnout osobnost nositelky. Měly by dobře sedět, protože když se v nich cítíme dobře, jde to vidět i navenek. Plavky by měly být ušity z kvalitního materiálu, tak aby byly krásné víc než jednu dovolenou.

Plavky znamenají léto a s ním i slunce a opalování. Jak se správně chránit před nebezpečným UV zářením?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.