Módní trendy pro léto 2024: Velké prošívané tašky, baleríny i nadčasové bílé tenisky

Jaké jsou trendy doplňky pro léto 2024? Při výběru každého outfitu je důležité brát ohled kromě oblečení také na módní doplňky, především na kabelky a boty. Podívejte se, jaké vévodí letošní sezoně a ve vašem šatníku by rozhodně neměly chybět.

S příchodem léta všechny milovnice i milovníky módy zajímá, jaké trendy mu budou dominovat. Abyste měli vychytaný šatník, nemusíte ho každé období obměňovat. Stačí ho vždy oživit aktuálními módními doplňky. Podívejte se, jaké ovládnou letošní léto.

Čtěte také: Módní hit pro léto 2024: Kabelka ve tvaru mušle se hodí ke kraťasům i pastelovým šatům

1) Baleríny

Jestli vám v botníku nesmí chybět nějaký typ obuvi, jsou to baleríny. Módní skvost, který se hodí téměř ke každému outfitu, zcela ovládl letošní rok. Během let tato obuv prošla různými transformacemi a přizpůsobila se trendům daných období.

Právě v roce 2024 jsou baleríny opět v popředí. Nejvíce in jsou ty s páskem, síťované, s otevřenou patou či s lesklou špičkou. Poslední jmenované například vypadají skvěle k saku a společenským kalhotám, ale i k džínům a nestárnoucí bílé košili.

2) Maxi bag

Jedním z trendů, který v letošním roce rozhodně nemůžete minout, jsou velké kabelky. Oversize tašky mají tu výhodu, že se vyrábějí z nejrůznějších materiálů a vejde se do nich kromě telefonu a rtěnky spousta dalších potřebných věcí. Pokud ale přece jen máte raději kabelky menší a chcete si pořídit jen jednu ve větší velikosti, volte tu v neutrální barvě a jednodušším tvaru. Můžete ji pak lépe nakombinovat se zbytkem outfitu.

Pokud se nebojíte trochu experimentovat, skvěle vypadá, když nakombinujete velkou tašku s mini kabelkou. Taková velká černá prošívaná kabelka a k tomu mini verze třeba ve vínové barvě vypadá naprosto skvěle. Maxi bag pak vypadá perfektně například k balonove sukni, která ovládla letošní rok.

3) Mokasíny

Mokasíny jsou ideální volbou pro ženy, které z nějakého důvodu neholdují podpatkům. K dostání je jich opravdu nepřeberné množství a každá dáma by měla mít alespoň jeden pár v botníku. V obchodech jich najdete nepřeberné množství. Nejstylovější jsou především robustní s tlustou podrážkou, kterým se říká chunky. Mokasíny si v poslední době kromě žen oblíbili i pánové – a není se čemu divit. Málokterá obuv se hodí k ležérnímu, ale i formálnímu outfitu tak dobře jako tato.

„Mokasíny jsou velmi nadčasová obuv. V botníku by vám neměl chybět jeden pár světlých a jeden černých. Doporučuju jen dávat pozor na to, jak je nakombinujete se zbytkem outfitu. Šaty ať si k mokasínům vezmou raději mladší dívky, starší dámy ať je kombinují s kalhotami, nejlépe s kratšími, aby byla bota vidět, působí to tak více mladistvě,“ radí stylistka Lenka Kermes s tím, že mokasíny s platformou lze kombinovat s šaty v jakémkoliv věku.

4) Micro bag

Éru kabelek extrémně malých rozměrů odstartoval francouzský návrhář Jacquemus, který za velmi krátkou dobu oslovil tímto trendem lidi po celém světě. Kromě minikabelek se tentokrát staly oblíbeným prvkem i nejrůznější popruhy a pásky opatřené malými kapsičkami a přívěsky. Jak tuto kabelku nakombinovat s outfitem, aby mu dodala ten správný šmrnc?

„Micro bag je doplněk, který je trendy už nějakou dobu. Mini kabelku si lze vzít jen tak do ruky nebo díky popruhu či řetízku dát přes rameno. Navíc se dá krásně nakombinovat i s dalším trendem letošního léta, a to s velkou taškou. Až vás dvě kabelky naráz omrzí, malou dáte do té velké a je to,“ vysvětluje stylistka.

5) Bílé tenisky

Pokud nemáte v oblibě baleríny ani mokasíny, skvělou alternativou pro vás budou tenisky. Zvolte ty v bílé barvě, protože se hodí takřka ke všemu. Ať už si vyberete kožené, sportovní či látkové, nesáhnete vedle. Nemusíte ani nutně volit značkové. Bílé tenisky budou vždy nadčasovým kouskem, jenž se hodí k business i sportovnímu stylu.

Trendy kousky na léto můžete najít také v second handu:

Sdílejte článek
Štítky léto móda styl kabelka tenisky obuv trend oděv baleríny stylistka mokasíny prošívaná kabelka mini kabelka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 7. 2024

Jste dynamická osobnost, Berane. Díky dnešní nebeské energii byste se měli snažit nevynakládat energii na nesmyslné rozhovory. Snažte se být trochu pragmatičtější. Velmi pečlivě zvažte případné kompromisy. Pokud budete stát pevně na svém, dosáhnete svých cílů mnohem rychleji.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.