Trendy kabelky pro rok 2024: Baguette bag, psaníčka i prošívané a oversize tašky

S novým rokem přicházejí i změny módních trendů. Při výběru každého outfitu je důležité brát ohled také na módní doplňky, především na kabelky. Podívejte se, jaké vévodí letošní sezoně.

Rok 2024 je tady, a tak všechny milovnice i milovníky módy zajímá, jaké módní trendy letos budou dominovat. Abyste měli vychytaný šatník, nemusíte ho každé období obměňovat. Stačí ho vždy doplnit o aktuální módní doplňky. Podívejte se, jaké jsou in v této sezoně.

Čtěte také: Chcete investovat a nemovitosti ani akcie vás nelákají? Zkuste módu a kabelky

Baguette bag

Baguette bag neboli bagetka je malá elegantní obdélníková kabelka s měkkou konstrukcí, kterou lze nosit buď s kratším popruhem přes rameno, nebo v podpaží. Právě Francouzky jsou totiž známé tím, že křupavé bagety nosí v podpaží, a proto tedy tento název.

Luxusní a zároveň ležérní kousek si získal ihned po uvedení své příznivce a již od roku 1997, kdy ho pro značku Fendi poprvé navrhl Karl Lagerfeld, se tímto módním doplňkem inspirují výrobci po celém světě. Zmiňovanou kabelku lze pořídit v různých barvách, tvarech i materiálech. Pokud byste v letošním roce měli zainvestovat do jedné jediné kabelky, měla by to být právě tato.

Čím větší, tím lepší

Pokud jde o tašky přes rameno, pro rok 2024 platí jednoduché pravidlo: Čím větší, tím lepší. Trend miniaturních kabelek, do kterých dáte jen klíče a nic víc, dominoval především roku 2023, letos minikabelky zastíní spíš tašky větších rozměrů.

Přečtěte si: Módní doplňky, které oživí váš šatník: Barevné šály a mini kabelky po vzoru hvězd

Oversize kabelky mají tu výhodu, že se vyrábějí z nejrůznějších materiálů a vejde se do nich kromě telefonu a rtěnky spousta dalších potřebných věcí. Pokud ale přece jen máte raději kabelky menší a chcete si pořídit jen jednu ve větší velikosti, volte tu v neutrální barvě a jednodušším tvaru. Můžete ji pak lépe nakombinovat se zbytkem outfitu.

Psaníčka

Psaníčka patří k elegantním doplňkům, díky nimž mohou ženy ozvláštnit na první pohled ne příliš zajímavý outfit. To, že se psaníčka hodí pouze k večerním šatům, už zdaleka neplatí, skvěle vypadají i v kombinaci s ležérními kalhotami či džíny, kterým přidají ten správný šmrnc. Díky svému elegantnímu, ale zároveň rafinovanému a stylovému designu se hodí pro různé příležitosti. Ať už se rozhodnete vyrazit na společenský ples, či na neformální večírek, s psaníčkem neuděláte chybu.

Psaníčka lze taktéž pořídit v různých materiálech a odstínech. Můžete vsadit na klasiku v podobě černé, neutrální bílé či béžové nebo se odvázat a vynést výraznou rudou, zelenou, pastelově žlutou, fialovou či trendy oranžovou barvu. Pozor dejte pouze na to, aby psaníčko ladilo se zbytkem vašeho outfitu.

Prošívané tašky

Jak už bylo řečeno, loňský rok byl především ve znamení kabelek extrémně malých rozměrů, do kterých jste stěží vtěsnali telefon a rtěnku. Letos je to ale naopak, o slovo se hlásí kabelky maxi rozměrů. Vůbec nejvíce pofrčí velké prošívané, které byly k vidění hned na několika přehlídkách světových návrhářů. Propagují je luxusní značky jako Chanel či Bottega Veneta, pro kterou je tento typ kabelek vůbec nejtypičtější.

Čtěte také: Největší módní úlety roku 2023. Sukně z ručníku, kalhotky nahoře i boty s dvěma špičkami

Pokud se vám trend maxi kabelek příliš nelíbí, dělají se i ve středních a menších velikostech. Prošívané tašky mají výhodu v tom, že jejich výběr je v současnosti opravdu velký, od těch v neutrálních barvách na řetízku až po modely v zářivých barvách na hrubém popruhu.

Trendy kabelky můžete při troše štěstí sehnat také v second handu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.