Chcete investovat a nemovitosti ani akcie vás nelákají? Zkuste módu a kabelky

Do čeho investovat v době války a inflace

Téma investic je stále víc populární. Pokud i vy chcete začít investovat a nemovitosti, akcie ani kryptoměny vás příliš nelákají, zkuste to s módou. Zaměřte se například na kabelky od známých návrhářů, které udělají radost samy o sobě a jejich nákup se několikanásobně zúročí.

Módní svět se stává čím dál tím lepší volbou pro zhodnocení peněz. Jak rychle se mění hodnota virtuálních měn, mění se i cennost módních trendů, občas tedy může být těžší odhadnout, do jakého kousku se zrovna vyplatí zainvestovat, aby se jeho koupě vyplatila. Tyto kabelky se ale stále drží na vrchních příčkách:

Čtěte také: 10 nej módních investic: Nákup těchto luxusních kabelek, šperků či bot se vyplatí

Kabelka Birkin a Kelly od francouzské značky Hermés

Kabelky od této značky se řadí bezpochyby k nejdražším módním doplňkům vůbec. Cena jedné této kabelky se pohybuje od 250 tisíc korun až po více než 11 milionů korun. I přes to mají kabelky od ikonické značky čekací list a mnoho lidí si místo nemovitosti koupí právě tento módní doplněk.

Kabelka Kelly byla navržena dříve než Birkin. Když se hollywoodská herečka a filmová hvězda Grace Kelly stala monackou princeznou, vyfotili ji s taškou značky Hermès, kterou zvedla, aby se ochránila před blesky fotoaparátů paparazzi. Jedna z fotek se následně objevila na obálce Life Magazine a z luxusní kožené kabelky byla rázem Kelly Bag.

Druhým typem je kabelka Birkin, jež byla speciálně navržena pro herečku Jane Birkin. Kabelky Birkin bag se vyrábí ručně. Mají jedinečný tvar připomínající lichoběžník. Ty, které v aukcích trhají rekordy jsou ze speciálních materiálů. Nejvzácnější jsou ty z krokodýlí, ještěrčí, telecí či pštrosí kůže.

Kabelka francouzské návrhářky Coco Chanel

Za zmínku stojí bezpochyby ikonická Chanel 2.55, která je snem mnohé z žen. Kabelka, která svůj půvab díky elegantní nadčasovosti a propracovanosti nikdy neztratí, se vyrábí v několika velikostech, od mini přes klasickou až po tu největší verzi. Ceny začínají zhruba na 80 tisících korunách.

Prada Cleo

Dalším velmi žádaným kouskem je kabelka od značky Prada. Konkrétně model Cleo, který svým vzhledem odkazuje k 90. létům, ale zároveň je tak minimalistický, že z módního výsluní jen tak neodejde. Pokud máte o kabelku zájem, připravte si zhruba 40 tisíc korun za model nový, za model starší si minimálně jednou tolik připlatíte. Abyste si však vysněný kousek mohli vůbec pořídit, počítejte s čekací listinou, na kterou je potřeba se zapsat, podobně jako v případě výše zmíněných modelů Kelly a Birkin.

Lady Dior

Kabelka vyrobená v roce 1995, která již od úplného začátku slavila velký úspěch. Původně s názvem ChouChou, později již Lady Dior nesoucí název podle princezny Diany, které se říkalo Lady Di. Několik velikostí, velké množství barev a zpracování, kdy cena se odvíjí právě od těchto kritérií. Klasické modely se však pohybují od 70 do 110 tisíc korun.

Čtěte také: Módní mág Christian Dior byl extrémně pověrčivý, věštkyně mu předpověděla i vlastní smrt

Fendi Baguette bag

Malá obdélníková kabelka s měkkou konstrukcí. Návrhářka ji pojmenovala bagetka, protože byla navržena přesně tak, aby seděla pohodlně pod paží. Francouzky jsou známé tím, že křupavé bagety právě pod paží nosí, proto tedy takový název. Luxusní a zároveň ležérní kousek si získal ihned své příznivce. Již od roku 1997 si kabelku kupují ženy po celém světě. Ceny se pohybují od 55 do 125 tisíc korun.

Mini kabelky od značky Jacquemus

Kabelky francouzské značky Jacquemus patří k nejlevnějším investičním kouskům z výše zmiňovaných. Ať už se jedná o model Le Chiquito, Le Bambino či Le Bambimou, nákup všech těchto modelů se taktéž vyplatí. Přestože nejsou na trhu příliš dlouho, už teď je vidět, že si drží vysokou cenu. Francouzský návrhář Simon Porte Jacquemus vytvořil vskutku unikátní kabelkový produkt, kterým odstartoval silný módní trend. Ceny začínají již na 12 tisících.

Sdílejte článek
Štítky investice móda kabelka Prada Coco Chanel Museo del Prado Fendi Simon Porte Jacquemus Lady Dior

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.