Módní alarm: Met Gala 2023 jako pocta Karlu Lagerfeldovi. Přehlídka umění, módy a krásy

První den v květnu se tradičně koná největší a nejsledovanější módní událost roku Met Gala. Letos bylo tématem „Karl Lagerfeld: A Line of Beauty“ jako pocta jednomu z nejgeniálnějších módních návrhářů, který kdy žil a který zanechal ve světě módy a krásy výjimečný a nezapomenutelný odkaz. Pojďte se podívat na přehlídku převážně mimořádně zdařilých modelů, které vynesly světové hvězdy. Módní alarm připravila návrhářka Anna Tejklová.

Jared Leto jako oblíbená Lagerfeldova kočička

Velmi vtipný a originální obleček vynesl herec Jared Leto, který vyrazil jako Lagerfeldova milovaná a slavná kočka Choupette.

Jared Leto v modelu ala Karl

Jared Leto oblékl ještě jeden kousek, ve kterém dokonale vyznívají pro Karla Lagerfelda typické prvky, jako jsou kožené rukavičky bez prstů, černobílá kombinace a celkově luxusně dekadentní styl.

Kim Kardashian byla tradiční a krásnou hvězdou Met Gala

Na to, co si oblékne Kim Kardashian a její sestry, jsou všichni každý rok zvědaví, protože to vždy stojí za to. Kim Kardashian si navíc zaslouží vděk a úctu všech žen s výraznými křivkami, protože to ona vrátila ideální ženské tvary zpět do módy a pomohla zbořit kult anorexie. V tomto modelu z perel, typických pro Lagerfeldovu tvorbu, její krásná postava skvěle vynikla.

Kylie Jenner v luxusních asymetrických šatech

Krásný model vynesla i sestra Kim Kardashian, modelka Kylie Jenner. Všimněte si vyladěného detailu na lodičkách, které mají stejný asymetrický šikmo vedený pruh, jakým je řešen vrch šatů. Dokonalý efekt zde dělá i saténová bledě modrá podšívka, která hezky kontrastuje se sytě červenou barvou šatů.

Inspiraci kočkou předvedla i Doja Cat

I raperka Doja Cat se inspirovala slavnou Lagerfeldovou kočkou a pojala poctu jeho stylu v kočičím duchu. Rozhodně se jí to povedlo, stylově vyladěné měla i líčení.

Olivia Rodrigo v lehce mopovitých šatech

V přehlídce mimořádně krásných a umělecky silných šatech a oblecích na letošním Met Gala se přiznám, že mi tento kousek herečky Olivie Rodrigo přijde slabý.

Dlouhé třásně vycházející z aplikací květin na mne působí trochu jako mop a celek myslím nevypadá nijak zvlášť zajímavě.

Luxusně pánský styl na dámských šatech

Vždy obdivuji, když nějaká žena umí spojit ultra pánské prvky s těmi ultra ženskými. Zde se to povedlo dokonale, pro Karla Lagerfelda typická černá kravata s bílým límečkem spojena s flitrovanými šaty je krásný a působivý nápad. Výrazné a extravagantní líčení dobře podtrhuje celkový dojem.

Jak to na Met Gala vypadalo v roce 2022?

Pan nevěsta Alton Mason

Abychom jen nechválili, vyskytla se nám zde i tato nevěsta, aneb rozmohl se nám tady takový nešvar...

Slavný návrhář Tommy Hilfiger ala Karl Lagerfeld

Zpátky ke geniálním modelům. Slavný návrhář Tommy Hilfiger si vtipně vytvořil vizáž absolutně dle charakteristického vzhledu Karla Lagerfelda, ale díky použitým barvám, které jsou zase typické pro jeho značku, vidíme na první pohled, že je to prostě Hilfiger. Jeho žena je oblečená ve stejně výmluvném propojení obou značek.

Raperka Yung Miami v perlách

I raperka Yung Miami, stejně jako Kim Kardashian a další, oblékla pro návrháře typické perly. Vše je efektně doplněno obřím péřovým límcem i vlečkou. Lagerfeldovu estetiku vystihla v tomto modelu absolutně.

Méně povedený vzhled Grinerových

Toto oblečení páru je z méně povedených až nepovedených vůbec. Především u bílých šatů vidíme zcela nevhodný střih, který umocňuje mohutná ramena a sudovitý tvar postavy. Hezky nepůsobí ani vykukující ostrá špička bot. Pro Lagerfelda byla typická vražedná elegance spojená s provokací, sexappealem a vysokou uměleckou úrovní. Zde nevidíme ani jedno.

Perfektní Bradley Cooper

Na závěr si dáme dokonalou vizáž herce Bradleyho Coopera, který dress code nemohl vystihnout lépe.

Módní alarm připravila návrhářka a stylistka Anna Tejklová:

Sdílejte článek
Štítky kočka krása móda styl Bradley Cooper herec oděv Kim Kardashianová Karl Lagerfeld Kylie Jennerová Tommy Hilfiger Jared Leto Anna Tejklová Módní alarm

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.