Celebrity

31. května 2022 17:40

David Laštovka

Šedesátníci Roden, Vaculík a Vetchý jsou stále sekáči. Jak bojují proti stárnutí?

Patří k nejžádanějším českým hercům a jejich věk by jim tipoval jen málokdo. Stále z nich vyzařuje charisma, sex-appeal a mužnost. Lukáš Vaculík, Karel Roden a Ondřej Vetchý, kteří v letošním roce slaví 60. narozeniny, mají mnohé společné. Od sebe je dělí jen pár týdnů, ženy je obdivují, stárnutí nechávají na přírodě a mediálnímu zájmu se straní.

Ondřej Vetchý

Za svoji figuru vděčí především sportu, který je jeho celoživotním koníčkem. Věnoval se mu už od mládí. Aktivně dělal atletiku, hrál volejbal a závodně plaval. Poté přešel k bojovým sportům, kterým se věnuje dodnes. „Kdykoli mám čas, jdu si zacvičit nebo zaboxovat,“ svěřil se časopisu Sedmička.

Pohyb je pro něj velmi důležitý a přibývající roky si nepřipouští. Mladým se cítí možná i díky svým malým dětem, které má z druhého manželství s psycholožkou Irenou – šestnáctileté dceři Rebece a desetiletému synovi Aronovi. Maximálně se jim věnuje a jsou pro něj vším. Ondřej Vetchý oslavil šedesáté narozeniny 16. května.

Karel Roden

Umělec, který jako jeden z mála českých herců prorazil v Hollywoodu, se v kondici udržuje díky svým zálibám. Ať už se jedná o zámek Skrýšov na Příbramsku, který před šestnácti lety zakoupil v dezolátním stavu a od té doby ho postupně zvelebuje, anebo šestihektarovou borůvkovou farmu.

Kromě toho se stará o chov koní a krav. Mezi jeho zájmy, jež mu pomáhají vylepšovat fyzičku, patří i posilovna a jízda na koni. Karel Roden oslavil šedesátiny 18. května, a je tak o dva dny mladší než Ondřej Vetchý.

Co o Karlu Rodenovi řekla Eva Decastelo, která si s ním zahrála ve filmu Promlčeno?

Lukáš Vaculík

Bývaly doby, kdy si jeho fotkami fanynky zdobily stěny svých pokojíčků. Blonďák s modrýma očima patřil v 80. letech k největším vycházejícím hvězdám. Po revoluci se z očí diváků načas vytratil, pak se ale ve velkém stylu vrátil zpátky. Naposledy zazářil například v krimiseriálu Temný kraj, kde ztvárnil hlavní roli a v němž ho opět můžete sledovat v sobotu večer na Primě.

Rozhovory, které během své kariéry poskytl, by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Když slavil padesátiny, přiznal, že přibývající roky na sobě pociťuje čím dál více. „Někdy jsem až příliš optimistický, někdy cítím, že jsem na smrt unavený. Jak stárnu, hranice se posunují. Když jsem začínal, padesátiletý chlap byl pro mě dědek. Dnes už to žádný dědek není. Jdu na kompromis. (smích) Mnohem dřív než v padesáti člověk pozná, že energie není bezmezná, že má mantinely. Daleko dřív přijde doba, kdy si řeknete: ‚Jsem nějak unavený.‘ A není to z toho, že bych prokalil tři dny,“ svěřil se tehdy v rozhovoru pro deník Právo. Lukáš Vaculík, který šedesátiny slaví 8. června, si stále udržuje štíhlou postavu. Naslouchá svému tělu, a když je potřeba, neváhá se potit v posilovně.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.