Celebrity

24. března 2022 17:24

Petra Kloidová

Francouzská legenda Alain Delon chce podstoupit eutanázii. Doprovodit ho má syn

Francouzská legenda Alain Delon v šestaosmdesáti letech přemýšlí o dobrovolném odchodu ze světa, prohlásil jeho syn Anthony Delon v rozhovoru pro německý televizní kanál RTL.

Slavný herec Alain Delon v posledních letech prožil dvě masivní mrtvice. Jeho rozhodnutí není překvapením, pro legální způsob ukončení života se vyjádřil už v minulých letech. „Jsem pro eutanazii. Zaprvé proto, že žiju ve Švýcarsku, kde je legální, a také proto, že si myslím, že je to nejvíc logická a přirozená věc,“ řekl v minulosti pro švýcarská média.

Anthony Delon následně pro časopis Le Point ozřejmil, že by měl otci dělat společnost až do úplného konce. Takovou zkušenost už prožil se svou matkou Nathalií. „Ano, dělal jsem na poslední cestě společnost své matce. A je pravda, že se rozhodla zemřít tak, jak žila. V rozhodnutí vybrat si eutanazii jsem ji podpořil,“ uvedl Anthony. Ačkoliv byl pro umírající Nathalii proces eutanazie připraven, nakonec v nedožitých osmdesáti zemřela na postupující nemoc.

Alain Delon, francouzský filmový a divadelní herec oceněný Césarem, se narodil 8. listopadu 1935. Už ve věku 23 let se stal filmovou hvězdou velikosti Gérarda Philipa, Jeana Maraise nebo Jeana Paula Belmonda.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 4. 2024

Berani, dnes se vám může přihodit nečekaná finanční událost. Možná budete stát s otevřenou obálkou v ruce a nebudete schopni slova. Ať už se jedná o nečekaný bonus, dárek nebo překvapivou dividendu z akcií, investujte peníze moudře. V poslední době jste utratili spoustu peněz a bylo by dobré, abyste začali doplňovat bankovní konto.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.