Celebrity

24. dubna 2022 12:10

Josef Šťastna

Útok na Moniku Marešovou po porodu dcery. K nechutným lžím promluvil Libor Bouček

Kauza kolem Leoše Mareše

Rodina moderátora Leoše Mareše (45) čelí nechutnému útoku. Uznávaný lektor Marek Pavlík pořádá na jihočeských základních školách přednášky, ve kterých tvrdí, že Leoš nechtěl svou nedávno narozenou dcerku Alex. Svůj pohled na těžko pochopitelnou záležitost přidal také Leošův kolega Libor Bouček (41).

Na těžko uvěřitelné jednání upozornil přes své sociální sítě přímo Leoš Mareš. Ten se dozvěděl, že lektor Marek Pavlík pořádá na jihočeských základních školách přednášky, ve kterých žákům vypráví o moderátorově rodině. Tvrdí, že Leoš svou dceru Alex nikdy nechtěl, že dítě má jen kvůli své manželce Monice (41).

Leoš Mareš dostal zprávu od jedné z maminek, jejíž dcera na přednášce Pavlíka byla. Lektor se podle ní vydával za Marešova příbuzného a tvrdil, že má svolení o moderátorově rodině otevřeně hovořit.

„Dobrý den, Leoši, dnes měla dcera ve škole přednášku od nějakého Marka Pavlíka, tvrdil, že jste příbuzní, a říkal dětem dost zvláštní věci o vás a vašem vztahu k vaší dcerce. Dcera z toho byla docela smutná, že ji to hodně zklamalo lidsky. Pan Pavlík dětem říkal, že jste z narození dcery nešťastný, že jste ji nechtěl, ale že ji máte kvůli vaší ženě, kterou milujete. Líčil jim toho docela dost a pořád připomínal, že je to s vaším svolením,“ napsala Leošovi jedna ze zaskočených maminek.

Děti to nepochopily, brání se lektor Pavlík

Seminář se jmenuje Hledání vlastního potenciálu a pořádá ho Hospodářská komora Jihočeského kraje. Lektor, který podivné pomluvy mezi žáky šířil, uvedl, že celá věc byla špatně pochopena.

„Je mi strašně líto, co se stalo. Je to moje chyba, nebyl to záměr, protože práci Leoše Mareše obdivuji. Bohužel jsem se na tom semináři pohyboval mezi realitou a fikcí. Dětem jsem chtěl ukázat, jaký je rozdíl mezi úspěchem a štěstím. Vybral jsme si nevhodně člověka, kterého děti samozřejmě znají. Říkal jsem jak krásné věci, tak i ty špatné, za které je mi to hodně líto. O těch špatných jsem mluvil jako o fikci. Není to tak, že bych to napálil napřímo. Ale děti, a já je chápu, to bohužel špatně pochopily,“ poskytl své vysvětlení pro CNN Prima News Pavlík s tím, že by se chtěl Leošovi a jeho rodině omluvit.

Je otázkou, zda Leoš Mareš a jeho rodina omluvu přijmou. Uvažují o tom, že podají žalobu za zásah do osobnostních práv.

„Pán v rámci workshopů, které má pořádat Hospodářská komora Jihočeského kraje a kde jsou žáci sedmých tříd, říká opravdu ošklivé věci o mé rodině. Dost mě to vyděsilo. Prý má ode mě svolení, že to může říkat. Včera byl údajně v Kaplici a jede celou šňůru. Každá přednáška je podle ředitelky prý totožná, takže si neumím představit, kolika lidem už to říkal. Je to sprostá lež,“ popsal na sociálních sítích Mareš, jak se cítí.

Libor Bouček nechápe, jak se prolhaný lektor mohl dostat na základní školu

Šokovaný celou událostí je také Marešům kamarád a kolega Libor Bouček. Ten nechápe, jak je možné, že mezi žáky základních škol se může dostat člověk, který vypráví bludy a nesmysly.

„Děsí mě na tom jako otce jedna věc. Jak se může stát, že do školní třídy vejde někdo, objektivně ne příliš úspěšný dle dohledatelných zdrojů, pouze zaštítěný relativní autoritou v podobě Hospodářské komory, a nekontrolovatelně začne dětem vyprávět bludy? A vydá se na rokenrolovou roadshow po základkách, kde za pár stovek, doufám, že to není víc, vykládá bláboly, které tolerují ředitelé i učitelé. Jak je možné, že v době boje proti fake news, v době polarizované, se tohle může reálně dít,“ vyjádřil svůj názor Libor Bouček prostřednictvím instagramového profilu.

Celá těžko pochopitelná událost, či dokonce série přednášek a událostí, může mít pro Pavlíka ještě právní dohru nejen s rodinou Leoše Mareše. Proti jeho vystupování se hodlá bránit i Hospodářská komora.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.