Celebrity

7. září 2024 09:00

Vanesa Havlíková

Václav Knop zavzpomínal na Josefa Kemra: Byl to ohromný provokatér a exhibicionista

Herec Václav Knop hostem 7 pádů Honzy Dědka

Václav Knop (74) měl za svůj život možnost potkat se hned s několika hereckými legendami, které s námi bohužel už nejsou na světě. Mezi ně patří například herci Josef Kemr a František Filipovský, na které oblíbený herec a režisér nyní zavzpomínal v talkshow u Honzy Dědka.

Herec pochází z učitelské rodiny. Poté, co vystudoval gymnázium a následně DAMU, působil v divadle v Karlových Varech, Ústí nad Labem a také v Národním divadle v Praze. Televizním divákům utkvěl v paměti především rolí v seriálu z hospodského prostředí a následně také rolí nevrlého doktora v seriálu Slunečná.

Čtěte také: KVÍZ: Třicet let od smrti nezapomenutelného Františka Filipovského. Jak dobře herce znáte?

Vzpomínky na herecké legendy

Za dobu, co se Václav Knop věnuje herectví, měl možnost seznámit se se slavnými hereckými legendami, mezi ně patří například Josef Kemr či František Filipovský. S oběma ho pojilo pracovní přátelství.

„Pepíkovi Kemrovi dvakrát vzali řidičák, ale on přesto pořád řídil. Měl Trabanta a byl to ohromný provokatér a exhibicionista. Nechal si ušít dlouhé černé trenýrky a na zadku měl vyšitou rakousko-uherskou žlutou orlici. A ta mu zespoda držela to moudí,“ pobavil v talkshow Václav Knop.

„František Filipovský byl ohromně přátelskej. To byl tak přátelskej člověk a stala se mi taková příhoda, že právě po představení Višňového sadu, tenkrát herci měli zvyk, že si roli přepisovali na malé kartičky, a on seděl dlouho před svým výstupem a pořád si to opakoval,“ prozradil herec.

Dalším hostem talkshow byl také zpěvák Petr Kotvald.

„Když pak byla derniéra Višňového sadu, my jsme se svlékali, on šel k šuplíku, vytáhl ty kartičky a šel to hodit do koše. Já na to koukal, on se na mě podíval a dal mi je, abych si je schoval, že budu na ně jednou pyšnej. Mám je pořád,“ dodal Knop v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat každé úterý ve 21:40 na Primě.

Pozvání do talkshow přijal také herec a režisér Jiří Mádl:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.