Celebrity

16. prosince 2023 06:05

Šarlota Chmelařová

Vašo Patejdl volal členům kapely Elán krátce před smrtí. Odcházím, loučil se

Kolegové z Elánu promluvili během posledního rozloučení s Patejdlem

Vašo Patejdl byl nepostradatelnou součástí slovenské kapely Elán. Jeho zbylí členové a zároveň dobří přátelé, Jožo Ráž a Jan Baláž, zavzpomínali na poslední telefonát, který s ním vedli.

Odchod Vaša Patejdla (†68) byl poměrně náhlý. Zemřel 19. srpna 2023, a to pouze dva týdny poté, co si od lékařů vyslechl děsivou diagnózu – rakovina slinivky. „Mého manžela zasáhla nečekaně, a především zcela skrytě, velmi zákeřná nemoc. Jeho odchod byl zapříčiněn důsledkem celkového vyčerpání organismu při progresi zákeřného zhoubného onemocnění slinivky břišní,“ uvedla tehdy na sociálních sítích jeho manželka Miluše.

Mohlo by vás zajímat: Vašo Patejdl si k manželce přibral mladší ženu, roky udržoval paralelní vztah

Podle členů kapely Vašo až do poslední chvíle pracoval a dělal vše naplno. Ani v posledních měsících neslevil ze svého tempa. „Nedokážu si představit, že bych seděl na verandě a pozoroval, jak kvete bazalka. Na to jsem ještě moc mladý,“ prohlásil sám Vašo v březnovém rozhovoru, který byl zároveň jeho poslední. Unikátní nahrávku sdílela kapela Elán na Facebooku.

VAŠO naposledy pre ELÁN

Ahoj kamaráti, zverejňujeme posledný autentický rozhovor s našim Vašom, ktorý pre vás natočil 28.3.2023 v rámci spoločného dňa fotenia pre dnes už vypredané koncerty Elán 70. Video rozhovor má 18 minút, je bez úprav, v pôvodnej podobe. Náš Vašo s nami naveky! ♥️

Posted by ELÁN on Monday, September 11, 2023

Nedostatek odpočinku

Podle Ráže se na předčasném odchodu jeho kamaráda podepsal mimo jiné i nedostatek odpočinku. „Viděl jsem na něm, že je s ním něco zle. Jenže se nedal zastavit, byl tak obětavý, neustále pracoval, vydělával a živil všechno okolo sebe. Prostě se nezastavil, ačkoli nezvládal. A to ho zabilo,“ prohlásil Ráž v rozhovoru pro Blesk. Zároveň přiznal, že bez takto důležitého člena už kapela nikdy nebude jako dřív. „Bez Vaša to už není ono, on byl abnormálně důležitý super profík, řemeslo ovládal jako Bůh, což Elánu strašně pomáhalo,“ sdělil frontman kapely.

Čtěte také: Vašo Patejdl ještě nedávno řádil na koncertě. Manželka promluvila o nečekaném úmrtí

Poslední hovor

Ještě před tím, než Patejdl naposledy vydechl, stihl svým kamarádům zavolat. „Říkal, že je zle. Odcházím,“ vzpomínal Jožo. „A to bylo všecko. Už nezvládal, selhávaly mu všechny orgány. Hovořil jsem s ním o půl šesté večer a ve dvě ráno byl exitus,“ dodal Baláž. „I mně volal, aby se rozloučil…“ popsal dojemný moment zpěvák.

Smrt Vašo Patejdla všechny zasáhla:

Sdílejte článek
Štítky kapela celebrity Elán Jožo Ráž Vašo Patejdl Ján Baláž

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.