Filmový festival Karlovy Vary

5. července 2024 06:00

Josef Šťastna

Veronika Žilková zažila osahávání ve Varech. Zkusil to na ni komunistický papaláš

Veronika Žilková promluvila o filmu Světýlka

Herečka Veronika Žilková (62) na filmovém festivalu v Karlových Varech představila film Světýlka a také přidala několik historek ze svého mládí. Mimo jiné zavzpomínala, jak ji zkoušel svádět komunistický papaláš Jiří Purš.

Na filmovém festivalu v Karlových Varech měl v úterý premiéru film Světýlka, jehož koproducentem je televize Prima. Snímek je zároveň v hlavní soutěži, a proto je na něj upřena silná pozornost.

Film v česko-slovenské koprodukci se natáčel na jižní Moravě a na Slovensku. „Je to točené pohledem pětileté holčičky, takže tam, kam se my dospělí nekoukáme, stála kamera a točila svět malé Mii, která za den prožije rozchod svých rodičů. Zdánlivě si hraje s kočkou, ale vlastně se jí to dotýká,“ uvedla pro magazín Showtime herečka Veronika Žilková.

Nikdo na mě sahat nebude, vzkázala Žilková

Veronika Žilková měla v Karlových Varech řadu pracovních povinností. Mimo jiné měla domluvený rozhovor se spisovatelem Petrem Mackem, který živě přenášel web Blesk.cz. Během tohoto rozhovoru Žilková vzpomínala, jak to na ni v roce 1984 v Karlových Varech zkoušel nejmocnější muž československé kinematografie Jiří Purš.

ČTĚTE TAKÉ: Ve Varech měl premiéru film Světýlka. Uchvátil výkon mladé herečky v hlavní roli

„Mezi hotely Pupp a Thermal se chodilo pěšky, ne jako dnes, kdy se jezdí sponzorskými auty. A v Puppu vůbec nebydleli herci, tam bydleli jenom představitelé ÚV KSČ! Bydlíval tam také tehdejší ředitel Československého filmu Jiří Purš. A samozřejmě papaláši měli móresy... prostě MeToo,“ tvrdila Žilková s tím, že občas nějaká herečka do Puppu opravdu zajela.

„Měli pocit, že cesta mladý herečky na pódium vede přes jejich ložnici. Samozřejmě, někdo se tam zastavil. No, já jsem ale Puršovi dala facku, že na mě nikdo sahat nebude," sdělila herečka, která nedávno přiznala, že čekala dítě s Jiřím Menzelem, ale rozhodla se pro potrat. Žilková také dodala, že ona kariéru přes postel nikdy nedělala. „Ale jak vidíte, když jdete rovnou cestou, ono se to vyplatí. Přes ty ložnice to není ideální cesta, je to cesta do pekla,“ myslí si Žilková.

Podívejte se také na rozhovor s Jiřím Mádlem, který během festivalu představil film Vlny:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 10. 2024

Zpestřete si život spontánními aktivitami. Je čas vyrazit ven a užívat si více světa. Prozkoumejte věci, které jsou ve své podstatě jiné, než byste očekávali. Vyberte si zavřené dveře namísto otevřených.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.