Vica Kerekes přejmenovala glóbus. Zemeguľa domáca do každé domácnosti, říká Bouček

Domáca zemeguľa – Máme rádi Česko

Vica Kerekes není v televizních soutěžích žádným nováčkem. V české verzi populární show sice byla poprvé, ale natáčela ji už také na Slovensku a v Maďarsku. Libora Boučka proto požádala, aby na ni mluvil trochu pomaleji a dal jí možnost porozumět lépe jazyku, který není jejím rodným. A když byla dotázána na to, co všichni znají jako glóbus, vymyslela jedinečný termín.

V oblíbené show Máme rádi Česko se soutěžící střídají, kapitáni ale zůstávají stejní. Vojta Kotek a Jakub Prachař mezi sebou pravidelně bojují o každý možný bod a zcela pochopitelně si oba přejí vyhrávat. Vica Kerekes je ovšem slovenská herečka maďarské národnosti a tak pro ni získávání bodů v české soutěži mohlo být občas obtížnější.

Když měla na klíně dárek, který mohl každou chvíli bouchnout, na první otázku odpověď neznala. A tak jí Libor Bouček položil druhou, která by pravděpodobně kvůli své formě chvilku na přemýšlení zabrala kdekomu. „Zmenšené prostorové, nejčastěji kulové znázornění zeměkoule, se nazývá?“ zeptal se.

Čtěte také: Půvabná Vica Kerekes na toho pravého stále čeká. Hledám celý život, přiznává herečka

„Já jsem ani nepochopila, na co ses ptal,“ zasmála se oblíbená herečka. „Taková ta věc, kterou máš doma a je na tom zeměkoule,“ přiblížil moderátor. „No zemeguľa domáca,“ odpověděla ve slovenštině Vica, která tak všechny pobavila, ale bod jí byl přeci jen nakonec připočten, byť kýženou odpovědí byl glóbus.

Nová cena pro vítěze

Na tento pojem navázal Bouček i u pultíku. „V příštím díle jako cenu budeme nabízet domácí zeměkouli. Protože domácí zeměkoule do každé rodiny, krásný moment, musím říct,“ zasmál se. „No normálně domáca zemeguľa, čo chceš, o čo ti ide,“ řekl slovensky Jakub Prachař.

„Když se tak přejmenují i ty řetězce potravinové. Budeme chodit do domácí zeměkoule,“ zasmál se Ondřej Brzobohatý, který dokázal z jedné hlášky vymyslet docela obstojný marketingový tah. „Odkud máš to mléko? Z domácej zemeguľe,“ doplnil soutěžícího Libor Bouček pobaveně.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.