Celebrity

19. června 2024 09:55

Eliška Reiglová

Victoria Velvet chtěla záletného manžela opustit. V Česku si pořídila i bydlení

Zavražděná česká zpěvačka v Turecku

Zpěvačka Victoria Velvet (40) byla přednedávnem zavražděna. Podle tureckých médií policie pracuje s možností, že ji zastřelil manžel, který poté vzal život i sobě. V jejich vztahu údajně nebylo nic tak zalité sluncem, jak se po přestěhování do Ankary mohlo zdát. Její muž Thomas Blyth měl zpěvačku pravidelně podvádět, a proto si pro jistotu zařídila bydlení i v Česku, kam se chtěla vrátit.

Victoria Velvet se do České republiky přistěhovala už jako teenagerka, její matka byla původem z Jihoafrické republiky, otec Čech. Brzy se prosadila jako zpěvačka. Lidé si pobrukovali její coververzi hitu Hotel California, později její vlastní písně jako Léto či Boneshakin’ Hot. Byla už dvojnásobnou maminkou a pod srdcem nosila dalšího potomka, když se rozhodla odstěhovat.

„V lednu se budeme s dětmi stěhovat do Turecka. Manžel tam rozjíždí firmu a já mu s tím budu pomáhat. Mrzí mě, že opouštím Česko, mám to tady ráda. Ale zároveň se strašně těším, že brzy budeme všichni pohromadě,“ řekla tehdy zpěvačka webu iDNES.cz. Podle zpráv z tureckých médií to byl právě manžel, podnikatel Thomas Blyth, kdo zpěvačku zavraždil.

Jistota zázemí

Blyth s rodinou mnoho času netrávil, pracoval v zahraničí, a tak stěhování do Ankary, kde všichni žili pod jednou střechou, vypadalo jako rozumný a logický krok. Málokdo ale mohl tušit, s čím se bude Victoria potýkat. Podle kamarádky ji trápilo, že ač se za manželem i s dětmi přestěhovala a obětovala tomu vše, co si v Česku vybudovala, zahýbal jí.

Čtěte také: Zpěvačka Victoria Velvet měla za vzor Beyoncé. Přála si, aby její text nazpívala Lucie Bílá

Zpěvačka dokonce od manžela prý na nějakou dobu odešla, a to když zjistila, že má aférku se svou asistentkou. Ke skutečnému rozchodu poté příliš nechybělo. „Právě v té době jí došlo, že by taky jednou mohla skončit s dětmi na ulici a bez prostředků, proto se rozhodla pojistit pro případ, že by byla znovu podváděna a musela to řešit,“ řekla její kamarádka deníku Blesk.

Právě proto téměř před čtyřmi lety koupila Victoria Velvet dvě bytové jednotky v Pařížské ulici v Praze za 2 200 000 eur (něco přes 58 milionů korun). Jde o dva byty spojené v jeden a zesnulá zpěvačka byla výhradní majitelkou. Naopak vila ve Statenicích u Prahy byla zapsaná ve společném jmění manželů.

Čtěte také: Hudebníky šokovala vražda Victorie Velvet. Přinášela radost, smutní Hezucký i Pizingerová

Bydlení v Pařížské ulici pro ni bylo jakousi pojistkou. „Sem se chtěla Viky uchýlit po odchodu od manžela. Věděla, že to nemůže udělat s horkou hlavou ze dne na den. Chtěla svým dětem dopřát životní standard, na který byly zvyklé. Sama kvůli manželovým podnikatelským aktivitám omezila kariéru a stáhla se i ze sociálních sítí,“ dodala kamarádka.

Plán útěku

Před smrtí zpěvačka plánovala, že i s dětmi Davidem (14), Annabelle (10) a Zacharym (4) stráví léto u rodiny v České republice. Ve skutečnosti ale měla sbalit věci na mnohem delší dobu. V tu chvíli se jí mělo bydlení pořízené v roce 2020 hodit k tomu, aby od svého záletného muže už skutečně odešla. Podle kamarádky se jí právě tento krok mohl stát osudným.

„Kdo mohl tušit, že toto rozhodnutí ji bude stát život a ze tří dětí udělá sirotky. Po tom, co jsem četla, jsem přesvědčena, že se začali hádat kvůli esemeskám, co psala Viky kamarádkám. Že si je přeložil a v afektu jí ublížil,“ vysvětlila.

Vražda Victorie Velvet šokovala slavné osobnosti i fanoušky:

Sdílejte článek
Štítky smrt vražda manželé bydlení Česko Tom Blyth Victoria Velvet Thomas Blyth

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.