Vítězslav Jandák je pětinásobným dědečkem. Pokračovatel rodu dostal starobylé jméno

Herec a politik Vítězslav Jandák (75) se raduje z pátého vnoučete. Chlapečka na svět přivedla partnerka jeho syna Vítězslava (40). Jaké dostal pokračovatel rodu jméno?

Synovi herce se v loňském roce narodila dcera Laura, teď jí přibyl bráška. „Je to kluk, pokračovatel rodu. Oliver Vítězslav. A to už čtvrtý v řadě,“ prozradil pyšný otec pro ŽivotvČesku.cz. „3,4 kg živé lásky – Oliverku, vítej na světě, synáčku,“ sdílel spolu s fotkou na svém profilu na Facebooku.

Přečtěte si také: Pavlína Saudková promluvila o Janovi. Narodilo se mu pár dětí mimo náš vztah. Učím se s tím žít

Oliver je jméno, o jehož vzniku existují různé hypotézy. V latině Olivarius znamená sázeč olivovníků. Jméno je významově spojováno i s ženskou formou Olivia (taktéž z latiny). Může ale jít i o vývoj z islandského slova olfeir, které znamená pozůstatek rodu. Jméno Oliver proslavila titulní postava Charlese Dickense z díla Oliver Twist. V Anglii šlo v letech 2013–⁠2017 o nejoblíbenější křestní jméno pro chlapce. Podle českého kalendáře slaví Oliver svátek 2. října.

Vítězslav Jandák mladší vystudoval Filmovou akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Věnuje se televizní producentské tvorbě a podílel se na výrobě řady úspěšných pořadů a dokumentů.

Pro jeho otce Vítězslava Jandáka, který se jako herec nejvíce proslavil pohádkou Tři oříšky pro Popelku, v níž si zahrál princova kumpána Kamila, je to už páté vnouče. Dva kluky a holčičku má od dcery Kláry (41), ze synovy strany má nyní už druhého potomka. Je možné, že nepůjde o poslední důvod k oslavě narození a časem přibydou ještě další.

Kultovní pohádka, ve které si zahrál i Vítězslav Jandák, se vysílá už desítky let:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.