Celebrity

28. března 2022 10:58

Milan Rozšafný

Will Smith vlepil na Oscarech facku komikovi. Bránil čest své nemocné ženy

Will Smith dal facku komikovi

Will Smith neudržel emoce na uzdě, když komik Chris Rock začal na letošním udílení Oscarů vtipkovat o jeho ženě. Čím herce tolik naštval?

Letošní udílení prestižních Oscarů máme za sebou. Více než o vítězných filmech či oceněných hercích se však nakonec bude mluvit o něčem zcela jiném. Během předávání cen totiž nastal moment, který nemá na podobných slavnostních večerech obdoby. Will Smith neudržel emoce na uzdě ve chvíli, kdy komik Chris Rock začal během svého vystoupení na pódiu vtipkovat o jeho manželce Jadě Pinkett Smith. Šel si to s ním tedy vyřídit ručně.

Chris Rock si totiž dělal legraci z vizáže známé herečky, která je bez vlasů. Podotkl, že by mohla hrát plešatou vojačku v pokračování slavného hollywoodského snímku z roku 1997, v němž ztvárnila hlavní roli Demi Moore. „Jade, miluju tě. Nemůžu se dočkat, až uvidím G. I. Jane 2,“ prohlásil komik. Jenže zatímco většina sálu se smála, Jade a jejího manžela tento vtípek příliš nenadchl. Willova manželka totiž trpí alopecií, onemocněním způsobujícím vypadávání vlasů a ochlupení. O své nemoci přitom herečka otevřeně mluví už několik let. Smith proto ihned vyšel na pódium a jednoduše Rockovi jednu vlepil.

Lidé v sále Dolby Theatre i u televize si nejdřív mysleli, že jde o nacvičenou scénku, Smithova naštvaná reakce je však následně vyvedla z omylu. Po návratu na své místo totiž na Rocka začal řvát, ať si nebere jeho manželku „do huby“, což výrazně ovlivnilo atmosféru následujících minut. Ke kauze se Will Smith vrátil ještě chvíli poté, když převzal svého vůbec prvního Oscara za ztvárnění otce tenisových sester Williamsových ve filmu Král Richard: Zrození šampionek.

„Richard Williams byl urputným ochráncem svojí rodiny,“ řekl herec během proslovu. Dodal také, že i on udělá ve světě showbyznysu vše pro to, aby chránil své blízké. Herec se pak za své jednání omluvil americké filmové akademii a doufal, že ho pozvou na předávání i příští rok. Rockovi se ovšem za facku neomluvil a nejspíš to ani nemá v plánu. O této kauze se přesto evidentně bude mluvit ještě hodně dlouho.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.