Z role Pavla Baťka mrazí. Jako manipulátor a bulvární novinář je excelentní

Sedm schodů k moci (2) sledujte v neděli na Primě

Coby novinář Krčka uvádí Pavel Batěk nezkušenou hlavní hrdinku seriálu Sedm schodů k moci Annu do prostředí kšeftů, politikaření a zákulisních her. Už ji ale stihl ukázat i to, jaká umí být „svině“. Podívejte se na ukázky a těšte se na další díl v neděli ve 20:15 na Primě.

Osmidílná fiktivní série Sedm schodů k moci z pera Josefa Klímy je volně inspirovaná českým korupčním politickým prostředím po roce 2000. U diváků boduje a scénář oslovil i samotné herce.

„Je to o politice v České republice. Nesmí se moc říkat, o kom to je, ale myslím, že kdo ten seriál viděl nebo uvidí, pozná to,“ uvedl herec Pavel Batěk k Sedmi schodům k moci. Jeho výraznou postavu záludného bulvárního novináře Ivana Krčka jen tak z paměti nevytlačíte. „Myslím, že se to povedlo. Je to po dlouhé době seriál ze života, kde se politici najdou, alespoň dva určitě. Myslím, že je dobré poukazovat na ty špíny,“ dodal ještě v talkshow 7 pádů Honzy Dědka Batěk.

Seriál Sedm schodů k moci sledujte v neděli ve 20:15 na Primě nebo online na prima+

Hlavní hrdinka příběhu Anna Malá, ztvárněná Evou Podzimkovou, začíná v parlamentní kantýně v době, kdy sotva pozná premiéra, navíc pod vedením nepříjemné vedoucí Šustrové (Veronika Žilková). Navazování vztahů s lidmi se Anně daří už od začátku cesty za mocí, rychle začíná chápat, že klíčová rozhodnutí se dají ovlivnit i z jiných než parlamentních místností – z ložnice.

Zkraje uzavře spojenectví s bulvárním novinářem Ivanem Krčkou (Pavel Batěk). Ten také každý díl seriálu glosuje v roli vypravěče a sám o sobě říká, že je „svině“ a že je to především on, kdo Annu Malou manipuluje. Podívejte se v ukázce, Krčka se za své chování nestydí:

Od Krčky, kterému „nesmrdí“ nic, dostala Anna pořádnou lekci. Už ví, že zahrávat si s novináři se prostě nevyplácí. Skandál dokáží některá média vykřesat i z úplné náhody.

Anička je dál užitečná

Ve druhém díle seriálu uvídíte, že před vyhazovem Annu zachrání mladý lobbista Lachman (Tomáš Měcháček) a přeskočí mezi nimi jiskra. Premiér Dub je médii osočen ze spolčování s kmotry a Lachman v tom, zdá se, hraje roli. Před Aničkou je tajnůstkářský a i když je to mezi nimi intenzivní, stále si ji nepouští k tělu. Ačkoliv fakt, že udržuje poměr i s jinými ženami, není žádným tajemstvím, Anička se zprvu tváří, že jí jejich vztah vyhovuje. Okolnosti ji ale donutí přiznat si pravdu. Krčka vycítí, že mu Anička může být i dál užitečná a chce jí pomoct. Další zklamání Aničku otupí a donutí soustředit se víc na to posunout se zase o stupínek výš.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.