Z úspěšné modelky investorkou: Karolína Mrozková dobývá svět financí

Show Jana Krause (1) - upoutávka

Karolína Mrozková (32) je česká modelka, která se v posledních letech více než modelingu věnuje zcela jinému oboru. Stala se z ní úspěšná investorka do technologických firem. Během oblíbené show promluvila o svých začátcích v modelingu, o tom, jak se dostala k práci v Americe a prozradila, zda má Česko ve světě investicí potenciál či nikoliv.

Modelka a investorka Karolína Mrozková má za sebou focení pro prvotřídní světové značky a přední módní časopisy. „S modelingem jsem začala v době, kdy ještě vůbec nebyl Instagram, a pak to do nás narazilo jako vlak,“ vzpomíná. „Začínala jsem hodně přehlídkami a dělala jsem to naplno čtyři roky po střední škole. Pak jsem začala studovat finance a marketing na newyorské univerzitě i během modelingu,“ prozrazuje, jak zvládala skloubit studium s prací.

Karolína Mrozková v investování vidí velký potenciál

Nyní už pracuje pro kapitálový fond a pohybuje se tak především ve světě financí. „Pracovala jsem pět let v Americe pro jeden mezinárodní fond a teď jsem nastoupila tady v Česku,“ popisuje. „Investujeme do technologických start-upů, tedy těch, co začínají, do dvou tří let jejich růstu.“

„Finanční prostředky vkládáme především do oblasti softwaru a zaměřujeme se na kybernetickou bezpečnost. A protože investujeme na samém počátku, býváme často úplně prvními investory,“ dodává s tím, že v našem regionu vidí dobrý potenciál.

Přestože práci v tomto oboru věnuje téměř veškerý čas, ani modeling nepověsila definitivně na hřebík a občas prý něco nafotí. Podaří se moderátorovi přesvědčit Karolínu, aby investovala do jeho poněkud nejasného projektu na software monitorující plagiátorství v oblasti muzikálů? To a mnohem více prozradila Karolína Mrozková během Show Jana Krause.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.