Zahájení filmového festivalu: Dojatý Bartoška a osamělý Eben. Manželka chtěla zůstat se psem

KVIFF: Zákulisí festivalu

Zahájení 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech proběhlo se vší slávou. Prezident festivalu Jiří Bartoška dorazil po boku své ženy a vypadali úchvatně, Marek Eben naopak vysvětlil, proč přijel sám.

S ohledem na zdravotní stav prezidenta filmového festivalu Jiřího Bartošky (77) se spekulovalo, zda bude přítomen a kolik sil bude moci celé akci věnovat. Jeden z nejvýznamnějších českých herců potěšil všechny fanoušky a hosty, když v doprovodu manželky při slavnostním zahájení dorazil na červený koberec, který loni vynechal.

Andree Bartoškové to ve zlaté róbě náramně slušelo a oba rozdávali úsměvy. V sále se pak prezident festivalu dočkal obrovského potlesku. Podle deníku Blesk sice většinu oficiálního zahajovacího programu absolvoval vsedě, na pódium ale také přišel. Poděkoval všem partnerům festivalu, že to s ním vydrželi i v době covidu, načež se z hlediště ozvalo: „Jirko, děkujeme!“

A vděk Jiřímu Bartoškovi vyjádřil také Marek Eben, když řekl: „Děkuji Pánu Bohu, že tady Jirku máme.“

Manželka zůstala doma se psem

Pro deník Blesk pak Eben prozradil, proč jeho manželka Markéta Fišerová zůstala doma. „Markéta už nechodí ani na opening, ani na zakončení. Je to vesničanka, která je šťastná doma. Pro ni představa, že by pes trpěl sám doma, je něco tak hrozého, že si radši odpustí společenské povinnosti. A věnuje se našemu zvířeti.“

Podívejte se také na rozhovor s Jakubem Voráčkem:

Podívejte se také na rozhovor s NobodyListenem a jeho partnerkou Annet X:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 7. 2024

Berani, budete mít příležitost vyjasnit si vztahy s některými příbuznými. Někteří z nich občas zneužívají vaší laskavosti a vy jim posloužíte, aniž byste se nad sebou zamysleli. Den bude možná stresující a vy můžete být podráždění. Pokuste se využít tento den ve svůj prospěch a dát si život do pořádku.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.