Zázrak jménem maderoterapie: Dřevěné válečky pomáhají v boji s celulitidou

Už jste slyšeli o maderoterapii? Tato speciální technika vyvinutá v Kolumbii je v podstatě masáž dřevěnými válečky. Pomocí té se můžete nejen zbavit celulitidy, ale také vytvarovat postavu. Jak přesně to funguje?

Maderoterapie je 100 % přírodní relaxační a léčebná procedura, kterou praktikovali už ve starověké Číně. Do dnešní podoby ji vylepšili v 90. letech v Kolumbii. S pomocí znalostí moderní kosmetologie získala tato technika nový, vylepšený rozměr a brzy se rozšířila téměř do celého světa.

Čtěte také: Zbavte se celulitidy jednou provždy: Vyzkoušejte japonskou techniku

V dnešní době maderoterapii nabízí stále více kosmetických či masážních salónů, a to především díky jejím skvělým výsledkům a pozitivním účinkům na lidské tělo. Při maderoterapii se používají různě tvarované dřevěné válečky, kterými se masíruje tělo nebo obličej. Pomocí nich se aktivuje cirkulace krve a lymfy, tělo se pročistí od toxinů a vaše kůže bude hladká a posílená, především díky stimulaci elastinu. Díky rozproudění metabolismu a lymfatického systému se z těla vylučují toxiny a škodlivé látky, které si jinak tělo ukládá do zásob. Mimo to má maderoterapie také úžasný uvolňující efekt, takže může pomoci odbourat nahromaděný stres. A co je víc, než dostat ze sebe pryč veškerou špatnou energii a ještě u toho být krásnější?

Jak to funguje?

Každou takovou masáž by měl provádět jen speciálně vyškolený odborník. Před maderoterapií je důležité dodržovat několik zásad, mezi které patří například nastartování lymfatického systému. Masérka by vám tedy měla stlačit několik bodů na těle. Pak už se můžete jen uvolnit a nechat se hýčkat. Jelikož se jedná o dřevěné válečky, asi nejčastější otázka je, zda je tato procedura bolestivá. Na některých místech pocítíte mírný tlak, ale určitě po tom nebudete mít modřiny.

Kolik procedur je nutné absolvovat pro viditelné výsledky?

V tomto případě vždy záleží na tom, jak dalece je vaše celulitida závažná. Ve většině případů jsou výsledky vidět po 5-6 návštěvách. Maderoterapii je ideální kombinovat se sportem a dostatečným příjmem tekutin jako je voda či lymfatické čaje. Pokud budete důsledná a přidáte k tomu ještě domácí masáže a tělové mléko, proces zcela jistě urychlíte.

Mohlo by vás zajímat: Jak zhubnout bez diety. Začněte hned a bez radikálních změn

Existuje maderoterapie těla i obličeje. Řada kosmetických salónů nabízí například i kombinaci s vacushapem či nejrůznějšími anticelulitidními zábaly. Cena hodinové maderoterapie se pohybuje zhruba v rozmezí od 600 do 1200 korun v závislosti na místě a rozsahu masáže. Kromě viditelně vypnutější pokožky se můžete těšit také na vytvarovanější postavu. Mezi další benefity totiž patří také lepší spalování tuků z těla a redukce objemu. Speciální pohyby, kterými masérka jezdí po jednotlivých partiích, dokážou vytvarovat a pozvednout.

Pro koho není maderoterapie vhodná?

I v tomto případě existují jisté kontraindikace. Maderoterapie není vhodná například pro někoho, kdo má křečové žíly, problémy s kůží (exémy atd.), špatnou srážlivost krve nebo má infekční virové, bakteriální a onkologická onemocnění. Tato procedura se nedoporučuje také těhotným ženám. Pokud tedy trpíte nějakým zdravotním problémem, zcela jistě to proberte s odborníkem.

S celulitidou bojuje i řada známých celebrit. V minulosti to byla například Kim Kardashian.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 9. 2024

Berani, dnes možná budete chtít vyzkoušet něco úplně nového. Pokud jste to ještě nikdy nedělali, zkuste se vyjádřit tancem. I když jste přesvědčeni, že máte obě nohy levé, možná budete překvapeni. Ať už je váš styl jakýkoli, určitě se najde typ tance, který zvládnete, ať už je to tak jednoduchý tanec jako twist, nebo tak okázalý jako flamenco. Budete se cítit skvěle a navíc je to dobré cvičení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.