Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Meduňkový sirup

Meduňka pohladí nervovou soustavu a uvolní stav naší mysli. Je to bylinka, která se dá používat bez omezení, a tak se sklenkou lahodného moku můžeme nalévat dle chuti.
Vydáno: 05.07.2016
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup Autor: snedeno.cz/ Miriam
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Na cca 2,5 l sirupu budeme potřebovat:
70 stonků meduňky
2 l vody
1,3 kg cukru krupice
5 bio citronů
1x 20g sáček kyseliny citrónové

Postup:
Bio citróny namočíme do teplé vody a kartáčkem omyjeme. Nakrájíme je na silnější kolečka a spolu s cukrem a vodou svaříme asi 20 minut. Do horké vody vložíme omyté a polámané stonky meduňky, vsypeme kyselinu citrónovou, promícháme, přikryjeme poklicí a necháme 24 hodin stát.

Druhý den sirup scedíme a naplníme do vyvařených sklenic. Sklenice narovnáme na složenou utěrku do vysokého hrnce, doplníme do poloviny lahví vodou, přiklopíme poklicí a vaříme asi 25 minut, aby se sirup uvnitř prohřál a víčka se zatáhla.

Snědeno.cz

snedeno.cz Foto:

Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?

"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.

Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)

 

Podívejte se také na: 

Letní okurková polévka

Letní okurková polévka

Chia pudink s kardamomem a malinami

Chia pudink s kardamomem a malinami

Domácí müsli tyčinky

Domácí bezlepkové müsli tyčinky

Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

Skleničkové saláty: Zdravé, rychlé a dobré!

Ještě před pár lety jsme je používali jen na kompoty nebo zavařeniny. A dnes jsou zavařovací sklenice naprostým hitem díky tomu, že se do nich dá snadno "zabalit" skvělý a zdravý oběd, jehož příprava vám zabere minimum času. Navíc to vypadá krásně, takže vám tuhle dobrotu budou závidět všichni kolegové v práci. 

Sbohem nezdravé sendviče, číno z fastfoodu a instantní polévky v hrníčku narychlo snědené nad klávesnicí. Na scénu přicházejí skleničkové saláty, po kterých se jen zapráší.

Jednoduchý asijský nudlový salát

saláty do sklenice asijský

Co budete potřebovat:

  • 1/2 hrnku nakrouhaného červeného zelí
  • 3/4 hrnku uvařených pohankových nudlí nebo celozrnných špaget
  • 1/2 hrnku malých růžiček brokolice (mohou být krátce povařené a zchlazené ledovou vodou)
  • 1/4 hrnku nahrubo nastrouhané mrkve

Na zálivku:

  • 1 lžíci jemně nastrouhané mrkve
  • 1/4 lžičky jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky rýžového nebo vinného octa
  • 1/2 lžičky medu
  • 1/2 lžičky sójové omáčky
  • 1 lžíci řepkového oleje

 

1. Všechny přísady na zálivku dejte do vhodné sklenice, uzavřete ji a dobře protřeste.

 

2. Do sklenice přidejte zelí, uvařené nudle nebo překrájené špagety, brokolici a nastrouhanou mrkev, sklenici opět dobře uzavřete a uložte do lednice. Před podáváním obsah sklenice promíchejte.

 

Článek je zařazen v: sirup, meduňka, meduňkový sirup, meduňka pro zdraví, byliny proti stresu
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama