5. července 2016 04:40
Martina ČerňanskáMeduňkový sirup
Meduňka pohladí nervovou soustavu a uvolní stav naší mysli. Je to bylinka, která se dá používat bez omezení, a tak se sklenkou lahodného moku můžeme nalévat dle chuti.
Na cca 2,5 l sirupu budeme potřebovat:70 stonků meduňky2 l vody1,3 kg cukru krupice5 bio citronů1x 20g sáček kyseliny citrónové
Postup:Bio citróny namočíme do teplé vody a kartáčkem omyjeme. Nakrájíme je na silnější kolečka a spolu s cukrem a vodou svaříme asi 20 minut. Do horké vody vložíme omyté a polámané stonky meduňky, vsypeme kyselinu citrónovou, promícháme, přikryjeme poklicí a necháme 24 hodin stát.
Druhý den sirup scedíme a naplníme do vyvařených sklenic. Sklenice narovnáme na složenou utěrku do vysokého hrnce, doplníme do poloviny lahví vodou, přiklopíme poklicí a vaříme asi 25 minut, aby se sirup uvnitř prohřál a víčka se zatáhla.
Snědeno.cz
Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?
"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.
Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)