Celebrity

20. listopadu 2023 09:39

Eliška Reiglová

Zemřela herečka Zdena Hadrbolcová. Nejsem v pořádku, říkala po prodělané mrtvici

Ve věku 86 let zemřela legendární česká herečka Zdena Hadrbolcová. V posledních měsících ji trápily četné zdravotní problémy, především po prodělané mrtvici, kvůli které byla v loňském roce den před Štědrým dnem hospitalizována.

Zdena Hadrbolcová se několik měsíců před skonem přestala ukazovat na veřejnosti, od loňského prodělání mrtvice byla odkázána na pomoc svého okolí. Hereččin synovec si nepřál, aby tetu kdokoli kontaktoval. Chtěl chránit její klid i soukromí. Informaci o jejím skonu nyní přinesl deník Blesk s tím, že naposledy vydechla na LDN.

Hadrbolcová žila roky sama, na stáří si pořídila hezký byt na Malé Straně. Během vánočních svátků ji zasáhla mozková příhoda, po které se cítila velmi špatně. „Jak se mi daří? Blbě. Jsem v nemocnici. Nějak všechno zlobí. Prostě nejsem v pořádku,“ postěžovala si tehdy portálu eXtra.cz předtím, než se zcela odmlčela.

Maminka jen v televizi, sama děti nechtěla

Zatímco v herecké profesi dokázala Zdena Hadrbolcová autenticky představovat milující, oddané matky, v soukromí byla o tuto možnost ochuzena. Rozhodla se tak ale dobrovolně. Důvody byly dva. Chtěla mít život bez závazků a zároveň se obávala, aby jednou z potomka nevyrostl člověk, za kterého by se musela stydět.

Pravdou ovšem také je, že k založení rodiny nikdy neměla potřebné štěstí, zázemí ani podmínky. Vdaná byla pouze jednou, když si v raném mládí vzala svou studentskou lásku. Manželství nemělo dlouhého trvání a brzy se rozpadlo. „Byla jsem vdaná jen kratičce, v podstatě z romantismu, a celým způsobem života jsem zůstala slečna. Ve svatební ráno jsem plakala, ale maminka řekla, že když už to stálo tolik peněz, že jsem si to měla rozmyslet dříve,“ prozradila Zdena Hadrbolcová.

Poté byla dlouho sama, upnula se na hereckou kariéru a společnost mužů příliš nevyhledávala. Když se konečně znovu zamilovala, a to do dokumentaristy a kameramana Jiřího Průchy, na početí dítěte už bylo pozdě. Jak ale přiznala, stát se maminkou pro ni nikdy nebyla priorita. „Byla to moje volba. Nikdy jsem si neuměla představit, že bych měla svoje vlastní,“ svěřila se herečka.

Jaroslava Obermaierová o své kamarádce Zdeně Hadrbolcové:

Sdílejte článek
Štítky smrt mrtvice úmrtí Zdena Hadrbolcová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.