Celebrity

28. července 2023 19:30

Eliška Reiglová

Zemřela Jana Šulcová. Zprávu o skonu legendární herečky oznámila dcera

Ve věku 76 let tento svět navždy opustila herečka Jana Šulcová. Smutnou zprávu na sociálních sítích oznámila její dcera Rozálie Víznerová, která připojila archivní snímek maminky a smutný vzkaz. Česká filmová scéna tak přišla o další legendu.

Herečka Jana Šulcová, jež se proslavila v 70. letech díky seriálu Byl jednou jeden dům, zemřela. Na sociálních sítích to oznámila její dcera. Velkou popularitu Šulcové přinesla především role v kultovní komedii Aleny Poledňákové, hrála jednu z maminek ve filmu S tebou mě baví svět.

Právě do hvězdného nebe odešla úžasná žena a naše maminka Jana Šulcová.🖤

Posted by Rozálie Víznerová on Friday, July 28, 2023

V 80. letech patřila Jana Šulcová mezi nejúspěšnější československé herečky, o role neměla nouzi, zahrála si v celých desítkách snímků. Poslední filmovou roli, dokonce jednu z ústředních, ztvárnila v mysteriózním thrilleru Daria z roku 2020.

Nepříjemný zlom v jejím životě nastal v době, kdy ji opustil manžel, herec Oldřich Vízner. Propadla alkoholu a podlomená psychika se podepsala i na jejím zdraví. Démony však dokázala překonat sama, aniž by musela podstoupit léčbu.

Rodiče zemřeli, když byla Jana Šulcová ještě velmi mladá. Svému bývalému manželovi přivedla na svět dcery Terezu a Rozálii. Na tomto světě po ní zůstaly nejen ony, ale také vnoučata Max, Filip, Adina a Josef.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.