Celebrity

15. února 2023 21:05

Gabriela Kolinová

Zemřela kráska, která hrála po boku Belmonda. Raquel Welch podlehla náhlé nemoci

Originální seriály právě online na prima+

Zemřela známá americká herečka Raquel Welch. Kráska, kterou diváci znají především z filmů s Belmondem, podlehla krátké a náhlé nemoci. Smutnou zprávu oznámila její rodina. Za svoji kariéru natočila desítky dobrodružných filmů.

Raquel Welch, vlastním jménem Jo Raquel Tejada, zemřela ve věku 82 let. Příčinou smrti byla podle rodiny krátká a náhlá nemoc. Informovala o tom ČTK a zahraniční agentury.

Herečka se proslavila filmy jako Tři mušketýři, kde za postavu paní Bonacieux získala Zlatý glóbus, Bláznivá střela či 100 pušek. Zazářila i v komedii Zvíře s Jeanem-Paulem Belmondem. Poprvé se blýskla ve filmu Milion let před Kristem, v němž vystupovala v odvážných kožených oblečcích.

Raquel Welch byla považována za jednu z nejkrásnějších žen své doby. V Hollywoodu se zpočátku živila jako modelka, číšnice v barech či hlasatelka počasí. Pro mnoho diváků se poté stala jedním ze sexsymbolů filmového plátna 60. a 70. let.

Herečka s jihoamerickými kořeny se narodila v roce 1940 v Chicagu. Welch byla nejstarší ze tří dětí bolivijského inženýra a anglické herečky. Ve dvou letech se s rodiči přestěhovala do Kalifornie. Již odmalička zpívala, tancovala a hrála ve školních divadelních představeních.

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!

Během života se čtyřikrát provdala, poprvé v roce 1959 a naposledy v roce 1999. Se svým posledním mužem se nicméně několik let po svatbě rozvedla a od roku 2004 se znovu neprovdala.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.