Celebrity

30. července 2023 11:24

Eliška Reiglová

Zemřela náhle. Dcera Jany Šulcové popsala, co se stalo mamince. Nebylo jí pomoci

V pátek ve věku 76 let tento svět navždy opustila herečka Jana Šulcová. Smutnou zprávu na sociálních sítích téhož dne oznámila její dcera Rozálie Víznerová, která se nyní rozhodla promluvit o tom, co se její mamince přihodilo. Skon přišel nečekaně jako blesk z čistého nebe.

Herečka Jana Šulcová, jež se proslavila v 70. letech díky seriálu Byl jednou jeden dům, zemřela v pátek. Tento den zrovna trávila se svými dcerami, které přihlížely tomu, jak zničehonic zkolabovala. Ačkoliv se od 90. let střídavě potýkala s řadou zdravotních problémů, momentálně na tom špatně nebyla.

„Nikdo to nečekal, protože byla zdravá. Netrápila se a naštěstí jsme u ní mohly být obě dvě dcery,“ řekla Rozálie Víznerová deníku Blesk. Od chvíle, kdy Šulcová zkolabovala, byl sled událostí už velmi rychlý, a tak zatímco v jednu chvíli byla v pořádku, v druhou ji už ani odborníci nedokázali zachránit.

„Snažili jsme se zavolat záchranáře, ale ti už jí nedokázali pomoci,“ doplnila Rozálie, která zprávu o skonu své maminky zveřejnila na sociálních sítích krátce poté, co k němu došlo.

Kariéra a smutný životní zlom

V 80. letech patřila Jana Šulcová mezi nejúspěšnější československé herečky, o role neměla nouzi, zahrála si v celých desítkách snímků. Tím pravděpodobně nejslavnějším byla komedie S tebou mě baví svět. Poslední filmovou roli, dokonce jednu z ústředních, ztvárnila v mysteriózním thrilleru Daria z roku 2020.

Nepříjemný zlom v jejím životě nastal v době, kdy ji opustil manžel, herec Oldřich Vízner. Propadla alkoholu a podlomená psychika se podepsala i na jejím zdraví. Démony však dokázala překonat sama, aniž by musela podstoupit léčbu.

Rodiče zemřeli, když byla Jana Šulcová ještě velmi mladá. Svému bývalému manželovi přivedla na svět dcery Terezu a Rozálii. Na tomto světě po ní zůstaly nejen ony, ale také vnoučata Max, Filip, Adina a Josef.

Iva Hüttnerová o Janě Šulcové:

Sdílejte článek
Štítky smrt Jana Šulcová Byl jednou jeden dům Rozálie Víznerová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 5. 2024

Dnes máte šťastný den, Berani. Možná dostanete nějakou nečekanou výhru, třeba šek poštou nebo vám zvýší plat či vás povýší v práci. To je přesně to, v co jste doufali, abyste si zlepšili životní styl. Nezblázněte se. Peníze investujte moudře a vyděláte ještě více. Když je utratíte najednou, za pár let toho moc nebudete mít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.