Celebrity

30. července 2023 11:24

Eliška Reiglová

Zemřela náhle. Dcera Jany Šulcové popsala, co se stalo mamince. Nebylo jí pomoci

V pátek ve věku 76 let tento svět navždy opustila herečka Jana Šulcová. Smutnou zprávu na sociálních sítích téhož dne oznámila její dcera Rozálie Víznerová, která se nyní rozhodla promluvit o tom, co se její mamince přihodilo. Skon přišel nečekaně jako blesk z čistého nebe.

Herečka Jana Šulcová, jež se proslavila v 70. letech díky seriálu Byl jednou jeden dům, zemřela v pátek. Tento den zrovna trávila se svými dcerami, které přihlížely tomu, jak zničehonic zkolabovala. Ačkoliv se od 90. let střídavě potýkala s řadou zdravotních problémů, momentálně na tom špatně nebyla.

„Nikdo to nečekal, protože byla zdravá. Netrápila se a naštěstí jsme u ní mohly být obě dvě dcery,“ řekla Rozálie Víznerová deníku Blesk. Od chvíle, kdy Šulcová zkolabovala, byl sled událostí už velmi rychlý, a tak zatímco v jednu chvíli byla v pořádku, v druhou ji už ani odborníci nedokázali zachránit.

„Snažili jsme se zavolat záchranáře, ale ti už jí nedokázali pomoci,“ doplnila Rozálie, která zprávu o skonu své maminky zveřejnila na sociálních sítích krátce poté, co k němu došlo.

Kariéra a smutný životní zlom

V 80. letech patřila Jana Šulcová mezi nejúspěšnější československé herečky, o role neměla nouzi, zahrála si v celých desítkách snímků. Tím pravděpodobně nejslavnějším byla komedie S tebou mě baví svět. Poslední filmovou roli, dokonce jednu z ústředních, ztvárnila v mysteriózním thrilleru Daria z roku 2020.

Nepříjemný zlom v jejím životě nastal v době, kdy ji opustil manžel, herec Oldřich Vízner. Propadla alkoholu a podlomená psychika se podepsala i na jejím zdraví. Démony však dokázala překonat sama, aniž by musela podstoupit léčbu.

Rodiče zemřeli, když byla Jana Šulcová ještě velmi mladá. Svému bývalému manželovi přivedla na svět dcery Terezu a Rozálii. Na tomto světě po ní zůstaly nejen ony, ale také vnoučata Max, Filip, Adina a Josef.

Iva Hüttnerová o Janě Šulcové:

Sdílejte článek
Štítky smrt Jana Šulcová Byl jednou jeden dům Rozálie Víznerová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.