Celebrity

4. února 2023 10:04

Marie Makovská

Zemřela zpěvačka Naďa Urbánková. Informovala o tom zdrcená dcera

Další ránu zaznamenal umělecký svět 3. února večer, kdy zemřela Naďa Urbánková (†83). Prostřednictvím sociálních sítí o tom informovala její dcera Jana Fabiánová (43).

Na konci ledna se česká zpěvačka, herečka a moderátorka Naďa Urbánková ocitla v nemocnici, kde bojovala s covidem. „Jestli máte v téhle nelehké době kousek modlitby nazbyt, prosím, věnujte ji mojí mamince. Je v nemocnici s covidem a není jí vůbec dobře,“ napsala tou dobou na sociální sítě Jana Fabiánová. Později to však vypadalo, že už je zpěvačce o dost lépe.

"S nekonečnou bolestí v srdci s vámi musím sdílet tu nejsmutnější zprávu. Moje milovaná maminka, zpěvačka, herečka a pětinásobná Zlatá Slavice, paní Naďa Urbánková, zemřela včera večer 3.2. 2023 ve věku 83 let na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným onemocněním Covid-19," napsala zdrcená dcera na svých sociálních sítích.

Naďa Urbánková, rodným jménem Naděžda Balabánová, se narodila 30. června 1939. Srdcem byla zpěvačka a herečka. Původně absolvovala střední zdravotnickou školu v roce 1957 v Trutnově, jen o pár let později už ale působila v pražských divadlech. Byla známá především ve spojení s divadlem Semafor, kde se stala výraznou slavnou osobností, ikonicky vystupující v brýlích.

Byla ale také například členkou kapely Country Beat Jiřího Brabce a v roce 1972 se umístila na prvním místě ve čtenářské anketě Zlatý slavík, kde byla dlouhých pět let.

Naďa Urbánková, která se proslavila hity jako Drahý můj, Závidím nebo Vilém peče housky, byla třikrát vdaná. Nejdříve za Josefa Havlíka, podruhé za Jana Nemejovského, s nímž měla dceru, zpěvačku Janu Fabiánovou. Potřetí pak za herce a režiséra Karla Urbánka. Měla ale také dlouhý vztah s hercem Josefem Abrhámem.

Jak Jana Fabiánová uvedla, její maminka se se světem rozloučila ve spánku, bez bolestí. „Miluji Tě napořád. Tvoje Jana,“ napsala milující dcera.

Sdílejte článek
Štítky úmrtí sociální síť zpráva COVID-19 Jana Fabiánová Naďa Urbánková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.