Naďa Urbánková odešla do pěveckého nebe. Největší utrpení jí způsobil vlastní otec

Ve věku 83 let odešla do hudebního nebe vynikající zpěvačka Naďa Urbánková. Hvězda československého popu prožila život plný vrcholů a pádů. Nejvíce jí ublížil její vlastní otec.

O odchodu vynikající zpěvačky informovala její dcera Jana Fabiánová. "S nekonečnou bolestí v srdci s vámi musím sdílet tu nejsmutnější zprávu. Moje milovaná maminka, zpěvačka, herečka a pětinásobná Zlatá Slavice, paní Naďa Urbánková, zemřela včera večer 3. 2. 2023 ve věku 83 let na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným onemocněním Covid-19," napsala zdrcená Fabiánová na svých sociálních sítích.

Hvězda divadla Semafor

Naďa Urbánková, rodným jménem Naděžda Balabánová se narodila v Nové Pace u Jičína. Vystudovala zdravotní školu a začala pracovat jako zdravotní sestra. Už tehdy milovala divadlo a hudbu.

Vroce 1959 byla přijata do Pardubického divadla, odkud přešla do pražské Laterny magiky. V roce 1964 ji režisér Ján Roháč obsadil do hudebního filmu Kdyby tisíc klarinetů, který jí otevřel cestu do divadla Semafor, kde se stala výraznou tváří.

Herečka Kristýna Boková zažila pokus o znásilnění. Co řekla? To si můžete přečíst zde.

Znásilnil ji vlastní otec

Vynikající zpěvačka neprožila hezké dětství. Její vlastní otec jí ublížil tak, že o tom nikdy nebyla schopná mluvit. Tajemství vynesla na světlo až její dcera Jana Fabiánová, která patřila k prvním ženám, které dokázaly promluvit o tom, že je sexuálně napadal lékař Jan Cimický. Právě Fabiánová v této souvislosti promluvila o tom, že znásilnění se často děje v rodinách. Zažila ho bohužel také Naďa Urbánková.

„Maminku znásilnil její vlastní otec, když jí bylo osm let. Myslím, že se to asi odpustit nedá. Člověk to může nějakým způsobem pochopit, aby si to sám v sobě nějak vyřešil,“ řekla Jana Fabiánová v rozhovoru s Miluší Bittnerovou v internetové talkshow Na Kafeečko.

Dcera Nadi Urbánkové v rozhovoru s Bittnerovou také uvedla, že děda zemřel před jejím narozením. „Člověk by asi neměl váhat. Měl by mít odvahu se ozvat, protože když se ozveš, chráníš ty, kterým by se to mohlo stát po tobě. O nic jiného nejde. Takže pokud nechcete, aby se to stalo dalším holkám nebo vašim dcerám, udělejte to,“ doplnila Fabiánová.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.