Astročlánky

18. října 2024 06:30

Petra Martišková

Znamení zvěrokruhu, která mají sklony k závisti: Nepřející umí být Štíři i Býci

Závist je lidská emoce, kterou v určité míře prožíváme všichni, ať už jde o závidění materiálních věcí, nebo úspěchů druhých. Ale některá znamení zvěrokruhu mají tendenci tuto emoci pociťovat o něco více. Tady jsou čtyři znamení, která mají největší sklony k závisti.

Závist je přirozenou součástí lidské psychiky a není vždy negativní – někdy nás může motivovat k dosažení vlastních cílů. V astrologii je závist často spojována s potřebou bezpečí, uznání a seberealizace. Některá znamení zvěrokruhu však tuto emoci prožívají intenzivněji než jiná.

Mohlo by vás zajímat: Znamení, která zvládají chaos: Štíři i Střelci umí zmatek využít ve svůj prospěch

Štír

Štíři jsou hluboce emotivní a vášniví, což znamená, že když něco chtějí, touží po tom celou svou duší. Pokud vidí, že někdo jiný má něco, po čem touží, mohou se začít cítit frustrovaně a začít závidět. Závist pro Štíry není jen o materiálních věcech, ale také o emocionálních vazbách. Jsou velmi majetničtí a chrání své milované, takže pokud mají pocit, že je někdo ohrožuje, může se u nich závist snadno projevit nebo přetavit v žárlivost.

Býk

Býci milují pohodlí, luxus a stabilitu. Mají rádi, když mají kontrolu nad svým životem a nad svým majetkem. Pokud vidí, že někdo má více než oni, nebo si druzí mohou dovolit něco, co si oni sami nemohou dopřát, jejich vnitřní pocit bezpečí může být otřesen. Závist u nich hrozí zejména tehdy, když jde o materiální bohatství nebo o věci, které jim přinášejí pocit pohodlí a bezpečí.

Čtěte také: Znamení, která jsou nejvíc dominantní: Kontrolu rádi přebírají Lvi i Štíři

Lev

Lvi milují pozornost a uznání, a proto jsou často považováni za přirozené vůdce. Když někdo jiný září více než oni, může to zasáhnout jejich hrdost. Lev chce být v centru pozornosti, a pokud se někdo jiný dostane do světla reflektorů, může se cítit ohrožený. Jejich závist pramení z potřeby být obdivován a respektován. Navzdory tomu, že Lvi působí sebevědomě, mohou být velmi citliví na to, když je někdo zastíní.

Kozoroh

Kozorozi jsou velmi ambiciózní a tvrdě pracují, aby dosáhli svých cílů a snů. Mají vysoké nároky na sebe, ale i na ostatní, takže pokud vidí někoho, kdo dosáhl úspěchu snadněji nebo rychleji než oni, může to v nich vyvolat závist. Kozorozi jsou často zaměřeni na kariéru a společenské postavení, takže jejich závist se často objevuje, když někdo jiný dosáhne profesionálního nebo společenského úspěchu dříve než oni sami.

Zdroj: Astrotalk.com

Poslechněte si výklad na říjen:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.