Celebrity

4. ledna 2023 11:15

Marie Makovská

Ve filmu Romeo a Julie nás zneužívali. Herci chtějí za nahotu astronomickou částku

Hvězdy přelomové verze filmu Romeo a Julie od Franca Zeffirelliho z roku 1968 obvinily studio Paramount ze sexuálního zneužívání dětí. Tehdy dospívající herec měl být údajně nucen k natočení nahých scén v ložnici. Film navzdory nahotě nezletilých získal čtyři nominace na Oscara, dva pak opravdu získal.

Olivii Hussey a Leonardu Whitingovi bylo v době natáčení patnáct a šestnáct let. Po uvedení filmu to vyvolalo značné kontroverze. Nyní, ve svých sedmdesáti letech, herci podali žalobu, konkrétně 30. prosince 2022 u vrchního soudu v Santa Monice. Tvrdí, že Paramount distribuoval nahé snímky, na nichž byli jako děti. Tím se dopustil sexuálního zneužívání dětí. Podle zprávy požadují náhradu škody, která přesahuje 500 milionů dolarů (téměř 11,5 miliardy korun), uvedl web variety.com.

Údajně byli ujištěni, že tam žádná nahota nebude, ale v den natáčení na ně byl vyvíjen nátlak, aby se odhalili „nebo se snímek nepovede“. Oba herci jsou skutečně vidět částečně nazí, Olivii Hussey jsou například vidět obnažená ňadra.

Film z roku 1968 je velmi populární, oba herci tak údajně trpěli po několik desetiletí citovými poruchami a psychickými muky. Žaloba se částečně opírá o kalifornský zákon, který dočasně pozastavil promlčecí lhůtu pro starší nároky na sexuální zneužívání dětí. Soudy tak zaznamenaly před uzávěrkou 31. prosince mnohem více stížností.

V rozhovoru pro Variety z roku 2018 herečka Hussey nahou scénu obhajovala. „Nikdo v mém věku to před tím neudělal“, řekla a popsala, že scéna byla natočena vkusně. „Bylo to potřeba pro film,“ potvrdila své přesvědčení. V dalším rozhovoru pro Fox News z roku 2018 uvedla, že scéna byla v Americe tabu, ale že nahota byla v té době v evropských filmech běžná.

Nabízí se otázka, proč herci situaci řeší až nyní, když od natáčení uplynulo už několik desetiletí. Obchodní manažer obou herců uvedl, že režisérovi ve svém nízkém věku věřili, že neporuší dohodu, kterou spolu měli. Co mohli v té době dělat? Neexistovaly možnosti jako je #MeToo.

Naposledy Holywood řešil soudní proces s Johhnym Deppem a Amber Heard, nyní se možná ozvou i další hvězdy:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.