Sexuální obtěžování či rasismus. 11 herců, kteří si sami zničili hvězdnou kariéru

Některé slavné osobnosti jsou známé jen proto, že jsou kontroverzní. To ale není případ herců a hereček, kteří si sami zruinovali kariéru řadou extrémně špatných rozhodnutí. Byli na vrcholu, ze kterého náhle spadli kvůli vlastním výrokům nebo třeba kvůli sexuálnímu obtěžování.

I když v minulosti lidé měli slabost pro celebrity, jejichž chování bylo skandální a vyvolávalo poprask, doba se mění. Ty, které se dnes dopouštějí špatných skutků, jsou většinou po zásluze potrestány a zájem o ně rychle klesá. Mezi takové se zařadilo i těchto 11 hollywoodských hvězd, které si navždy zničily kariéru.

Ze sexuálního obtěžování byl obviněn i legendární Bill Cosby:

Kevin Spacey (63)

Herec Kevin Spacey si v posledních letech získal popularitu především díky roli v oceňovaném seriálu Domek z karet. Ta ovšem byla téměř ze dne na den zničena, když ho Anthony Rapp obvinil ze sexuálního napadení v době, kdy mu bylo jen 14 let. Ozvaly se i další oběti a Spacey dostal vyhazov nejen ze seriálu, ale přišel i o další nasmlouvané projekty. Příští rok ho čeká soud.

Jussie Smollett (40)

Herec Jussie Smollett, známý ze seriálu Empire, v roce 2019 zaplnil titulní stránky novin poté, co tvrdil, že ho napadli dva rasističtí fanoušci Donalda Trumpa. Jak se ale ukázalo, celý incident si vymyslel, což mu prokázal i soud. Herec navíc z útoku obvinil muže, kteří byli jeho přáteli a prokazatelně mu nikdy neublížili. Byl odsouzen ke 150 dnům ve vězení a jeho pověst i kariéra těžce utrpěly.

Gina Carano (40)

Gina Carano se stala velkou hvězdou poté, co byla obsazena do seriálu The Mandalorian. V roce 2021 ale v příspěvku na Twitteru přirovnala utrpení republikánů k utrpení židů za holokaustu. Poté vyplavaly na povrch její další problematické příspěvky z minulosti. Ze seriálu byla vyřazena a i ty nejmenší nabídky, které pak navzdory svým výrokům dostala, odmítla – nechtěla dodržovat protipandemická opatření, jako bylo testování a nošení roušek.

Hartley Sawyer (37)

Hartley Sawyer byl hvězdou seriálu Flash, o svou roli nicméně přišel poté, co na povrch vyplavaly jeho příspěvky na sociálních sítích. Ty byly homofobní, rasistické a žertoval v nich o sexuálním napadání žen. Na Instagramu pak sice zveřejnil rozsáhlý omluvný dopis, škoda už ale byla napáchána, a proto od té doby nebyl obsazen do žádného filmu nebo seriálu.

Roseanne Barr (69)

Roseanne Barr se proslavila v 80. letech díky sitcomu Roseanne. Když se proto před pár lety začala natáčet nová série, byla pochopitelně znovu obsazena do hlavní role. Pak ale na sociální sítě přidala několik rasistických příspěvků mířených mimo jiné i na politiky a seriál byl zrušen. Televize ho později obnovila, její postavu ale nechala ve scénáři zemřít. Hereččina kariéra se už nevzpamatovala. První pracovní nabídku od vyhazovu dostala až nyní.

Michael Richards (73)

Herec Michael Richards, který se proslavil jako Kramer v seriálu Show Jerryho Seinfelda, byl fanoušky odsouzen za rasistické chování na sociálních sítích i mimo ně. Jako stand-up komik během své show slovně napadl jednoho z diváků barevné pleti. Na tento incident doplatil zničením kariéry, od roku 2013 dostal jen jednu malou roli.

Lori Loughlin (58)

Lori Loughlin, známá jako Becky ze seriálu Plný dům, byla v roce 2020 odsouzena na dva měsíce ve vězení za podvody při přijímacích zkouškách na prestižní vysokou školu, kam chtěla dostat své děti. Už první zpráva o obvinění jí zařídila vyhazov ze zmíněného seriálu a od svého propuštění dostává jen nevýrazné role, které jí zdaleka nepřinesou takovou slávu jako ty dřívější.

Felicity Huffman (59)

Zoufalá manželka Felicity Huffman byla zapojena ve stejné kauze jako Lori Loughlin, ve vězení si ale odseděla pouze 11 dní – a to ještě v roce 2019. O rok později získala roli v seriálu, od té doby ale není záznam o tom, že by plánovala jakékoliv jiné projekty.

Armie Hammer (36)

Herecká kariéra Armieho Hammera byla jen krok před lepšími zítřky, se spoustou nabídek na hlavní role ve filmech i seriálech. Pak se ale ozvalo vícero žen, které tvrdily, že je sexuálně napadl. Objevily se také screenshoty jeho konverzací s další z nich, které tvrdil, že je kanibal, a popisoval jí, co by s ní udělal. Ve všech svých nadcházejících projektech byl přeobsazen a zmizel do ústraní na Kajmanské ostrovy.

Danny Masterson (46)

Hyde ze sitcomu Zlatá sedmdesátá byl v roce 2017 třemi ženami obviněn ze sexuálního napadení. Nejenže dostal vyhazov ze seriálu, ve kterém tou dobou účinkoval, ale propustila ho i jeho agentura. Letos ho čeká soud, který rozhodne o výši trestu.

Chris Noth (67)

Pan Božský ze seriálu Sex ve městě se ještě v loňském roce objevil v pokračování s názvem A jak to bylo dál..., poté ho nicméně dvě ženy obvinily ze sexuálního napadení. On sám nařčení popřel, jeho kariéru ale poškodila. Byl zrušen jeho kontrakt na prodej vlastní značky tequily, vyhodili ho ze seriálu Equalizer a přišel o roli v reklamě pro sportovní značku Peloton. Od té doby navíc nebyl obsazen do žádného filmu ani seriálu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.