Celebrity

17. srpna 2023 05:45

David Laštovka

Bohuš Matuš přišel o vlasy při pokusu o sebevraždu. Karel Gott mu zachránil život

Bohuš Matuš se rozhodl stáhnout z mediálního světa

Zpěvák Bohuš Matuš slaví 50. narozeniny. Vyučený kominík si svou slávu a úspěch musel tvrdě vydřít. V životě to rozhodně neměl jednoduché. Kvůli nešťastné lásce se v mládí dokonce pokusil o sebevraždu.

Pro showbyznys Bohuše Matuše objevil Karel Svoboda. Díky němu nazpíval například titulní píseň k oblíbenému seriálu Rodinná pouta, kterou slavný hudební skladatel složil. Svoboda s ním měl velké plány. Chtěl z něj udělat druhého Karla Gotta, s kterým v té době příliš dobře nevycházel.

„Když jsem dělal s Karlem Svobodou, byl s Karlem Gottem zrovna poněkud rozhádaný. A bylo mu to líto. Myslím, že si mě vzal jako takového prostředníčka a že se mnou trochu Karla škádlil. Chtěl, abych německy nazpíval Lady Carneval a že to budeme dělat v Německu. Až potom mi došlo, že si takhle chtěl Gotta zase k sobě přitáhnout,“ uvedl zpěvák pro deník Blesk.

Gottovi vadilo, že zpívá jeho písně

Karel Gott byl z celé situace rozladěný a zkoušel si to s Bohušem vyříkat. „Gott za mnou vždycky přišel a byl trošičku naštvaný, že zpívám jeho věci. Musel jsem mu vysvětlovat, že jen plním úkoly producentů. Byl jsem mezi mlýnskými kameny. Karel (Gott, pozn. red) říkal, že mám krásný hlas a že máme mnoho společného. Že jsem pro kantilénu jako stvořený. Musím ale přestat pít a kouřit. Měl o mě takový zájem. Dodnes se stydím, protože to moje řádění vydrželo dlouhých sedm let. Nakonec jsem ale na naléhání Gotta dal. Zachránil mi život,“ poznamenal Matuš.

Skončil v nemocnici, ráno měl vlasů plný polštář

K image Bohuše Matuše neodmyslitelně patří šátek. Nosí ho z toho důvodu, že nemá vlasy. Až do svých osmnácti let je přitom měl krásné a vlnité. Pak ho ovšem postihly psychické problémy a všechny vlasy mu během krátké doby vypadaly. Během studií na konzervatoři se totiž nešťastně zamiloval a život ho přestal bavit.

„Šel jsem jednoho dne do lesa, natrhal jsem si bobulky rulíku zlomocného a snědl jich trojnásobnou dávku. Byl jsem úplně mimo. Choval jsem se jak blázen. Několik dní jsem ležel v nemocnici na ARO. Zachránili mě, ale o vlasy jsem přišel. Ráno jsem jich měl plný polštář,“ svěřil se Matuš pro Šíp, jehož křestní jméno je Bohumil. Umělecké jméno mu vymyslela herečka a textařka Gabriela Osvaldová.

Zdroj: Šíp.cz, Blesk.cz

Sdílejte článek
Štítky Karel Gott vlasy Německo láska manželství sebevražda narozeniny zpěvák Bohuš Matuš Karel Svoboda Rodinná pouta Gabriela Osvaldová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.