Celebrity

1. června 2023 14:45

Vanesa Havlíková

Zuzana Mauréry o působení v televizi: Cvičily jsme spoře oděné, psali nám i vojáci

Zuzana Mauréry hostem 7 pádů Honzy Dědka

Slovenská herečka a zpěvačka Zuzana Mauréry v talkshow u Honzy Dědka promluvila o složitém období, kdy se téměř na dva roky ocitla zcela bez práce. Mimoto zavzpomínala také na svoje angažmá v pořadu Cvičme v rytme, v němž působila za socialismu.

Přestože si za titulní roli ve filmu Učitelka Zuzana Mauréry odnesla z filmového festivalu v Karlových Varech ocenění za nejlepší herecký výkon, a dokonce za ni byla nominovaná i na Českého lva, namísto hory nabídek, ze kterých by si mohla vybírat, nepřišla svého času žádná.

Kromě Zuzany Mauréry se v 7 pádech Honzy Dědka představil také herec Jan Révai.

Dva roky byla herečka bez práce

„Dva roky jsem neměla co dělat. Prý je to tady pravidlo. Ivanka Chýlková mi říkala, že to také tak měla. I pan Dlouhý. Nevím, jestli si pak všichni myslí, že vás rovnou volá Hollywood nebo co. Přitom je to naopak. Tak jsem potom začala dělat dětský denní seriál,“ přiznává herečka, která aktuálně exceluje v roli manželky Františka Kriegela ve filmu Muž, který stál v cestě.

Čtěte také: Bořek Slezáček randil s Pergnerovou i Šeredovou. Pít přestal po narození syna

Herectví se ale sympatická Slovenka původně vůbec nechtěla věnovat. „Otec byl sólista slovenské opery a maminka byla operetní zpěvačka. Já jsem chtěla být letuškou, protože otec měl šest let angažmá v Košicích a maminka byla v Bratislavě. A tak si mě letadlem posílali z Košic do Bratislavy, když jsem byla ještě maličká. Letušky se o mě staraly, a proto jsem sama chtěla být letuškou,“ prozradila v rozhovoru s Honzou Dědkem Zuzana Mauréry.

Kromě práce v oblacích ji lákalo také zaměstnání v gastronomii. „Pak jsem chtěla být bufetářka, protože jsem strašně milovala sladké a chtěla jsem být i u divadla, takže jsem chtěla být bufetářka v divadle,“ vysvětlila.

Zuzanu Mauréry si veřejnost může pamatovat také ze sportovního pořadu z 80. let s názvem Cvičme v rytme. „Vždycky jsem stepovala a cvičila. Cvičme v rytme byla taková první socialistická erotická relace, která šla před televizními novinami. Byly jsme tam spoře oděné. Psali mi i vojáci,“ usmívala se potutelně Mauréry a dodala na závěr 7 pádů Honzy Dědka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.