Celebrity

8. srpna 2023 13:20

Marie Makovská

Nečekaná změna stylu. Eva Pavlová zazářila ve vzdušných šatech s abstraktním vzorem

První dáma Eva Pavlová při příležitosti přivítání prezidenta Mosambiku a jeho ženy na Pražském hradě opět oblékla elegantní šaty. Tentokrát ovšem v trochu jiném stylu, než jsme u ní doposud byli zvyklí. Jak jí to slušelo?

Mosambického prezidenta Filipeho Nyusiho a jeho ženu Isauru Nyusi na Pražském hradě přivítali Petr Pavel a Eva Pavlová, nechyběla ani čestná jednotka Hradní stráže. Jak uvedla mluvčí prezidenta Markéta Řeháková, hlavním cílem setkání bylo pomoci restartovat diplomatické vztahy s africkými zeměmi.

Mohlo by vás zajímat: Jak se oblékaly první dámy napříč historií? Styl přinesly až ty novodobé

Přestože česká první dám zvolila trochu jiný styl než obvykle, opět jí to velmi slušelo. Dlouhé vzdušné šaty s abstraktním vzorem a mnoha odstíny modré a zelené měla přepásané černým opaskem, který zdůraznil pas. Outfit doplnila o černé lesklé lodičky s nízkým podpatkem.

Šaty pochází z dílny módní návrhářky Blanky Matragi a zdobí je autorská digitálně zpracovaná malba, která je inspirována přírodními motivy. Tento kousek podšitý hedvábným šifonem vyjde na 44 tisíc korun. „SMARAGD. Symbolizuje bohatství, přináší lásku, štěstí, naději, pohodu,“ popsala návrhářka symboliku šatů na svém profilu na Instagramu. Ve stories pak přidala poděkování přímo Evě Pavlové: „Je radost spolupracovat s milou, šarmantní dámou.“

Mosambická první dáma oproti tomu zvolila spíše večerní róbu. Tmavě modré šaty z flitrů s výstřihem do V spolu se stříbrnými lodičkami a šperky poutaly pozornost. Obě dámy zvolily styl a barvy, které se k nim výborně hodí. Držely se za ruku a vyzařovala z nich zvláštní energie i skrz snímky.

Přečtěte si také: Jak se oblékaly první dámy? Manželky komunistů přinesly dobu temna, styl pozvedly až ty novodobé

Prezident Petr Pavel se stále drží osvědčené klasiky – zvolil tmavomodrý oblek a modrou kravatu. A ostudu své manželce rozhodně neudělal. Z mnoha fotografií, na kterých český prezident pozoruje svou ženu, by se dalo dle pohledu mnohé vyčíst. To nechme raději odborníkům, ale můžeme s nadsázkou říct, že každá žena touží po muži, který by se na ni díval tak jako Petr Pavel na Evu Pavlovou.

Podívejte se také na rozhovor s Petrem Pavlem. Prozradil, jak se s Evou seznámili:

Sdílejte článek
Štítky prezident móda styl Petr Pavel oděv První dáma Eva Pavlová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.