Celebrity

15. června 2023 16:16

Eliška Reiglová

Sto dní Pavla na Hradě. Stylisté zhodnotili prezidentský pár: Jak z královské rodiny

Styl a oblékání prezidentského páru

Petr Pavel (61) a jeho choť, první dáma Eva Pavlová (58), mají za sebou už sto dní v roli prezidentského páru. Za tu dobu se stihli objevit na mnoha významných událostech od inaugurace až po korunovaci britského krále. Stylisté proto už mohli zhodnotit jejich oblékání a zřejmě nikoho nepřekvapí, že na ně pěli chválu.

Prezidentem České republiky se v lednu po vítězství v druhém kole voleb stal Petr Pavel. Na Hrad ho v roli první dámy doprovodila manželka Eva Pavlová, a veřejnost tak získala nový prezidentský, navíc na první pohled skvěle fungující pár. Ten má nyní za sebou už 100 dnů v nových, pro ně stále trochu neznámých rolích.

Britská elegance

Manželka prezidenta zatím svého chotě svým stylem úspěšně reprezentuje u nás i ve světě. Umí se obléknout na nejrůznější příležitosti vkusně a elegantně. Vidět ji v černé je navíc rarita, přestože mnohdy by právě tato barva byla sázkou na jistotu. Stylistka Nikola Marková pro CNN Prima News řekla, jaký na ni móda první dámy dosud udělala dojem.

„Ona se už vlastně od prvopočátku ukázala v dobrém světle. Ta móda se postupně vyvíjí a ladí se do detailů, ale za těch 100 dní jsme měli už dost příležitostí na to, abychom se přesvědčili, že dámou s velkým D je. Její modely jsou propracované, elegantní, mají krásné střihy, jemné pudrové barvy, a tak by to mělo podle mě vypadat,“ Nikola Marková

Přestože by se Eva Pavlová ve světě módy neztratila ani sama, s šatníkem jí občas vypomůže profesionální stylistka. Konkrétně se jedná o českou návrhářku Štěpánku Pivcovou, jež s prezidentským párem spolupracovala už během loňské kampaně a pak například i během inaugurace.

Mohlo by vás zajímat: Beata Rajská o skryté symbolice šatů Evy Pavlové. Proč zvítězila šeříková barva?

„Já si myslím, že je dobře, že si vybrali české designéry. Podporují českou tvorbu. Řekla bych ale, že se v zahraničí dost inspirují. Móda jde dopředu, všechno se vyvíjí. Nejednou jsme si všimli, že Eva Pavlová vypadá tak trochu jako z královské rodiny. Siluetové šaty a střihy jsou podobné, inspirují se i barvami,“ dodala Marková.

Odraz vojenské minulosti

Eva Pavlová se narodila v Šumperku, vystudovala gymnázium a v mládí se věnovala sportovní střelbě. Poté absolvovala vysokou vojenskou školu v Bratislavě a postupem let se stala podplukovnicí české armády. S Petrem Pavlem se seznámila na posádkové ubytovně v Prostějově. Kromě lásky je tak spojuje také čas strávený ve vojenském prostředí. A to se zřejmě odráží i na jejich stylu.

„Podle mě jsou si vědomi, v jakém úřadu jsou, a to se promítá v jejich šatníku. Jde o jeden z nejlépe oblékaných prezidentských párů, které jsme kdy měli, a myslím si, že to je i díky tomu, že v sobě mají zachovanou vojenskou striktnost a řád. Jsou si vědomi, že jsou obrazem českého národa,“ řekl módní návrhář Lukáš Macháček.

Legendární flanelka

Pro Petra Pavla a následně i jeho družku se stala jakýmsi symbolem flanelová košile, kterou manželé nejednou měli na sobě v průběhu prezidentské kampaně. Následně ji začali hrdě nosit i voliči. Nyní by podle stylisty ale v jejich šatníku už místo mít neměla.

„Já si myslím, že flanelka už splnila svůj účel, že to asi byla náhoda. Doufám, že to nebyl až tak promyšlený marketingový tah. Ale už bych to asi neopakoval, měli by si vymyslet něco dalšího,“ dodal Macháček.

Sdílejte článek
Štítky móda CNN Prima NEWS Petr Pavel stylista Armáda České republiky První dáma Eva Pavlová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.