Celebrity

23. května 2023 17:30

Zuzana Schneidewind

Adéla Gondíková objevila pravidla sexu v těhotenství. Při uklízení

Bonusové scény z natáčení dokureality Do pořádku

Tyto scény v televizi neuvidíte, protože byly vystřiženy. Nepovedené klapky, přebrepty a pohledy do zákulisí natáčení nové dokureality o uklízení vás pobaví. Zvláště chvíle nad knihou, od které Adélu Gondíkovou nešlo odtrhnout.

Kdo by řekl, že v pořadu o uklízení dojde na otázky pohlavního styku v těhotenství? A přece se to stalo. Adéla Gondíková coby moderátorka dokureality narazila v zápalu dávání domova jiných do pořádku na dnes již přežitý pohled na těhotenství. V knihovně ji zaujala sexuologická příručka z roku 1989. Jakmile do ní nahlédla, nebyla k odtrhnutí.

Zřejmě proto, že je sama matkou dcery Nely, fascinovala Adélu nejvíce pasáž s odbornými doporučeními, jak na sex v těhotenství. Nad některými pasážemi v objevené knize se opravdu královsky bavila. Podívejte se sami v exkluzivním sestřihu v úvodu.

„Tady popisují různé výplachy, koupání a tak…,“ listovala fascinovaně publikací v zákulisí natáčení pořadu Do pořádku, který můžete sledovat na Primě v pátek večer, a předčítala z ní štábu. „V době, kdy by těhotná žena měla za obvyklého stavu měsíčky, před pohlavním stykem varujeme, neboť by mohl nastat potrat. I jindy má býti pohlavní styk šetrný a nikoliv příliš častý… Ve druhé polovině těhotenství se žena nemá pohlavně stýkat vůbec,“ citovala další varování porodníků před pohlavním stykem u nastávajících matek, které se v mladších publikacích již dočtou podstatně jiné zprávy.

Čtěte více o sexu v těhotenství: Víte o něm opravdu všechno?

Realita je taková, že současní odborníci milování ve zdravě probíhajícím těhotenství nikomu nerozmlouvají. K zajímavějším tvrzením například patří, že by se páry radovánek neměly vzdávat ani po termínu porodu. Spermie jsou totiž bohaté na hormon prostaglandin, který může stimulovat dělohu ke kontrakcím.

„Povzbuzujeme páry, aby byly sexuálně aktivní právě v okamžicích, kdy by žena už měla rodit, ale děťátku se ještě ven nechce,“ uvedla například profesorka porodnictví z lékařské fakulty na Yaleově univerzitě Mary Jane Minkin. K dalším pozitivům sexu v těhotenství patří zmírnění stresu, který s sebou jiný stav přináší, či posílení a udržení emocionálního spojení, jež ženy mají s partnerem.

Mohlo by vás zajímat: Zahánění stresu podle horoskopu. Berany uklidní pohyb, Panny kreativní činnost

Pozoruhodné je také varování spojené s provozováním orálního sexu v těhotenství. „Ujistěte se, že partner nikdy nefouká vzduch přímo do vaší pochvy, což by se během orálního sexu mohlo stát,“ řekl doktor Abdur-Rahman magazínu SELF a vysvětlil, že vhánění vzduchu do pochvy těhotné může vést ke vzduchové embolii, k níž dochází proniknutím vzduchové bubliny do cévy. Pravděpodobnost, že k tomu dojde, je však extrémně vzácná.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.