Zahánění stresu podle horoskopu: Berany uklidní pohyb, Panny kreativní činnost

Moderní doba je sice plná vymožeností, ale lidé se také víc stresují. Na všechno jako by měli málo času. Stresové faktory se navíc liší člověk od člověka a stejně tak i způsoby, jakými se s takovým návalem vyrovnat. Co svědčí jednotlivým znamením podle horoskopu?

Beran

Pro Berany je v životě důležitá rovnováha. Do veškeré svojí práce a do povinností jdou po hlavě a jsou odhodlaní vše udělat perfektně a na maximum. Jakmile ale něco naruší jejich režim a zpomalí jejich tempo, jsou rozhození. Například pozdní odevzdání pracovního projektu je dokáže vystresovat do nepříčetnosti. Stresu se nejlépe zbaví náročnou fyzickou aktivitou, ať už v posilovně, nebo venku.

Býk

Životní jistoty jsou něco, bez čeho se Býci neobejdou. Nemusí žít v luxusu, ale chtějí vědět, že mají střechu nad hlavou, že mají co jíst, že se mají jak dopravit do práce a že své peníze investují do výnosných projektů. Od ostatních také potřebují ujištění, že tohle všechno mají. Pokud přijdou o jednu ze svých jistot, nebo jen mají pocit, že by o ni přijít mohli, hladina jejich stresu proráží stropy. Nejlépe se ho zbaví prací na něčem, co je pro ně důležité, což může být třeba i zušlechťování zahrady.

Blíženci

Prožít každý den naplno je pro Blížence klíčové. Chtějí mít splněné své povinnosti a zároveň si užít navrch i nějakou zábavu. Jakmile mají pocit, že něco z toho v jejich životě pokulhává, cítí nával stresu. Potřebují uznání v práci a pozornost svých blízkých v soukromí, aby byli v klidu. Proti stresu jim nic nepomůže tolik jako meditace či cvičení jógy.

Rak

Raci jsou velmi emocionální a rodina je pro ně na prvním místě. Nenechají se proto jen tak rozhodit tím, co se rodiny netýká. Starají se o to, aby se jejich příbuzným dařilo dobře a aby měli vše, co potřebují. Občas se ale starají až příliš, cítí se zahlcení povinnostmi, které si vůči blízkým sami vytvářejí a takový stres je pak jen těžko únosný. Nejlépe jim pomůže, když si vyjdou ven s přáteli, zajdou na večírek a na chvíli se tak oprostí od věčné zodpovědnosti.

Lev

Lvi jsou neuvěřitelně kreativní a charismatičtí. Mají potřebu být dominantní a to pro leckoho může být nesnesitelné, proto si nepřátele vytváří stejně snadno jako přátele. Dokud o tom neví, nevadí jim to, jakmile je ale někdo pomlouvá nebo jinak vyjadřuje nevraživost vůči nim, nelíbí se jim to. Zraněné ego u nich vede ke stresu, se kterým se nejlépe vyrovnají sociálním detoxem - na čas se vzdálit od lidí je pro ně lék.

Panna

Větší perfekcionisty než Panny těžko pohledat. Mají své standardy a jsou rády, když je po jejich. Zároveň se rády starají o své blízké, všechno analyzují a jsou kritické vůči okolí i sobě. Právě kritiku ale snesou jen od sebe samotných, od kohokoliv jiného nikoliv, ať je sebevíc konstruktivní. Stres nejlépe zaženou kreativní činností, například omalovánkami či skládáním puzzle.

Váhy

Váhy mají nutkavou potřebu splnit lidem vše, co jim na očích vidí. Do všech svých vztahů vkládají celou svou duši, často přitom ale zapomínají na sebe a na své potřeby. Proto se jim čas od času podaří udělat špatné rozhodnutí, které má na jejich život neblahý vliv. Obzvlášť je vystresuje, když někdo neocení jejich ochotu. Takový nával mohou ideálně zahnat tím, že si začnou vše psát do deníčku, který jim pomůže jejich následná rozhodnutí lépe zvažovat.

Štír

Štíři jsou intuitivní, emocionální a s jejich názory jen tak něco neotřese. Často si myslí, že jen jejich názor je ten jediný správný a nesnesou, když se je někdo snaží přesvědčit o opaku. I v ne zcela vypjatých situacích mají sklony k negativním emocím, které zastiňují ty pozitivní. Proti stresu mohou nejlépe bojovat nastavením režimu, kdy budou mít dostatek spánku, zdravého jídla a pohybu. To v nich vytvoří pocit, že na některé jistoty se mohou spolehnout vždy.

Střelec

Střelci jsou všechno, jen ne minimalisti. Do všeho jdou naplno, ať už jde o pracovní projekty, povinnosti, zábavné aktivity nebo vztahy. Obzvlášť v těch jsou schopni svým blízkým snášet modré z nebe, nemyslí přitom ale na svou psychiku nebo finance. Nejvíce je dokáže vystresovat, když necítí z druhé strany alespoň trochu podobnou snahu. Aby se stresu zbavili, je pro ně ideální si odpočinout ve společnosti lidí, kteří je mají bezpodmínečně rádi.

Kozoroh

Pracovní i soukromý život mají Kozorozi obvykle naprosto perfektně zorganizovaný. Často bývají na vedoucích pozicích, protože mají smysl pro disciplínu a jsou zodpovědní. Mají rádi rutinu a stereotyp, i mírné vybočení z toho, co znají a co jim vyhovuje, pro ně znamená zbytečný stres. Od toho si nejlépe uleví například u kartářky, protože budou mít pocit, že ví, co pro ně budoucnost chystá a mohou se na to připravit.

Vodnář

Jsou cesty vyšlapané i trnité a u Vodnářů si můžete být jistí, že vždy zvolí tu trnitou. Díky své tvrdé práci a ambicím chtějí něčeho dosáhnout, mnohdy dokonce touží změnit svět. Často se ale nesetkávají s pochopením širší společnosti, což je pro ně náročné. Psychicky si odpočinou u činností, které jsou jim svou povahou blízké, například zorganizováním úklidu přírody od pohozených odpadků či charitativní sbírky.

Ryby

Ryby jsou kreativní, nápadité a systematické. Často se ale zcela zbytečně podceňují a když dojde na konflikt, nedokážou se samy za sebe postavit. U ostatních se často snaží ujistit, že jsou dobré v tom, co dělají a že jejich názory jsou správné. Ne vždy se jim tohoto ujištění však dostává. Od stresu si nejlépe odpočinou v přírodě, ať už v lese, či na zahradě. Když pečují o květiny či jiné výpěstky a následně vidí výsledky, samy také rozkvétají.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.