Sourozenci podle horoskopu: Býci se neradi dělí, Střelci umí být netaktní

V mnoha zemích světa se zítra, tedy 10. dubna, slaví Mezinárodní den sourozenců. Tento den tak má být věnován oslavě sourozeneckých vztahů. S některými bratry a sestrami je občas složité vyjít, ale vliv na to nemají jen oni sami, ale i jejich znamení. Víte, jaký jste podle horoskopu sourozenec?

Beran

Berani se sourozenci nechají velmi snadno vyprovokovat, ale ti sami dobře ví, že se to nevyplatí. Naštvaný Beran se totiž klidně může sebrat a jít rodičům vyzradit to, co si jim sourozenci říct nepřáli. Rádi se hádají jen pro vzrušení z hádky a mají neustále potřebu dokazovat, proč jejich náhled na věc je správný. Je s nimi ale velká zábava a na rodinných srazech jsou většinou těmi, koho všichni vidí nejraději. A sourozenci obzvlášť.

Býk

Býci jsou velmi tvrdohlaví a musí být po jejich. Chraň Bůh toho, kdo se pokusí sáhnout na jejich věci bez dovolení, ať už se jedná o cokoliv. Pokud si od nich sourozenec půjčí nějaký kus oblečení, čeká ho léčba tichem. Není to ale otázka majetnictví, jen si svých věcí váží a vytvářejí si k nim citové vazby. V případě, že rodiče nefungují tak, jak by měli, Býk je umí nahradit, i když to i jeho samotného něco stojí.

Blíženci

Blíženci jsou pro každou srandu a občas i pro takovou, která jejich nejbližší moc nepotěší. Sourozence si rádi dobírají a s oblibou mluví o jejich trapasech, a to i před širším obecenstvem. Občas zajdou příliš daleko, ale když jim to dojde, omluví se. K sourozencům se navíc běžně chovají hezky a jsou ochotni pro ně ledacos udělat. Diskutabilní smysl pro humor je oproti tomu tak jen malým nedostatkem.

Rak

Pro Raky je rodina prioritou. Pokud mají v dospělosti kvůli závazkům málo možností se se sourozenci setkávat, vždy se ujistí, že si na ně udělají čas. Pokud se ale sourozenec nedostaví, jsou na něj naštvaní a mrzí je to. Jsou velmi emocionální a nic si nepřejí víc, než mít s rodinou pevné pouto. Občas si kvůli tomu ale umí hrát na oběť a dobře ví, jak v někom vyvolat pocit viny. Zavdat jim k tomu příčinu se proto nevyplatí.

Lev

Lvi mají rádi věci pod kontrolou a ujímají se velení. Jsou perfekcionisté, detailisté a když sourozenci nedělají něco podle jejich představ, umí jim to dát pěkně sežrat. Mimo podobné konflikty ale umí dokonale dotvořit pocit tepla rodinného krbu a utužování sourozeneckých vztahů je pro ně důležité, i když to občas dokazují jen maličkostmi, které je snadné přehlédnout.

Panna

Panny jsou velmi kritické, často komentují i to, co nemusejí a daří se jim vypíchnout každou chybu, kterou vidí. Tím své sourozence mohou značně frustrovat a ti si tak ledajakou práci raději udělají sami a nebudou se ptát na názor. Pokud ale potřebují pomoc, jsou to právě Panny, kdo je s radami nad zlato k dispozici 24/7. Svou lásku nedávají najevo slovy, ale přítomností.

Váhy

Váhy nic neštve víc, než když musí přejímat zodpovědnost za chyby svých sourozenců. Na podobné nepravosti reagují pasivní agresivitou a vždy se snaží dosáhnout spravedlnosti. Když jsou ale naopak samy v nějakém průšvihu, snaží se sourozence nestáhnout s sebou a nechtějí je otravovat. Stává se to ovšem málokdy, protože Váhy jsou velmi zodpovědné. O utužování vztahů s nimi se sourozenci musí pokoušet sami, protože osoby v tomto znamení jim vstříc mnohdy příliš nechodí.

Štír

Štíři umí být pěkně dlouho naštvaní a dokonce ani své sourozence nemají problém odstřihnout ze života, pokud jim provedou něco, co pro ně bude těžké odpustit. Blízcí ale dobře vědí, že jejich důvěru zrazovat nemají a většinou si to ani nedovolí. Nechtějí, aby se Štíři i na několik měsíců zcela odmlčeli. Kdyby se ale i v tomto období dozvěděli, že se jejich sourozencům děje něco špatného, přiběhnou jim na pomoc jako rytíři na bílém koni. Ctí totiž pořekadlo, že krev není voda.

Střelec

Střelci v podstatě postrádají filtr a říkají často přesně to, co si myslí. Přestože si myslí, že jsou prostě jen upřímní, jejich slova mohou sourozencům ublížit. Postrádají takt a smějí se i v situacích, kdy se to nehodí, což na nich blízcí zrovna neoceňují. Občas by si totiž přáli prostě jen utěšit, bez ohledu na to, co je pravda. Sourozenci se ale aspoň mohou spolehnout na to, že Střelec jim nikdy nebude lhát a mazat med kolem pusy. Upřímnější názor jinde nezískají.

Kozoroh

Kozorozi bývají trochu snílci a sourozenci je proto nemusejí považovat za nejostřejší tužky v penále. Neupřou jim ale, že jsou ambiciózní a soutěživí, o čemž se mohou přesvědčit například při večeru stráveném u společenských her. Pokud něco chtějí, jdou si za tím s opatrností a k tomu nabádají i své sourozence. Ti většinou už dobře vědí, že tato cesta skutečně vede k úspěchu a tak mohou v Kozorohovi vidět i jakýsi vzor.

Vodnář

Vodnáři mají tendence vybočovat z řady, zkoumat, proč věci fungují tak, jak fungují a názorově jít proti proudu. Své myšlenky se nebojí projevovat a občas se i se sourozenci dostávají do konfliktů, během kterých se chovají, jako by jim na nich nezáleželo. Opak je ale pravdou a když jde do tuhého, Vodnáři neváhají názorové rozdíly nechat stranou. I kdybyste jim krátce po drsné hádce volali o pomoc, rádi pomůžou.

Ryby

Ryby své sourozence bezvýhradně milují a rády je zahrnují věcmi, o kterých ví, že je mají rádi. Při každé návštěvě s sebou tak vezmou něco dobrého k snědku, nebo třeba i dekoraci do bytu, o které ví, že designově nezklame. Pokud je sourozenců víc, právě Ryby bývají těmi, které mají všichni nejraději. Pro bratry i sestry by se rozdaly, ale dobře poznají, když je této vlastnosti zneužíváno. Občasné milé gesto na oplátku ocení.

Kterým znamením se dá nejvíce věřit?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.