Celebrity

19. května 2023 12:14

Tomáš Durčák

Alena Vránová vypadá v 90 stále skvěle. Pyšná princezna po úraze opět ve společnosti

Alena Vránová byla považována za jednu z nejpůvabnějších českých hereček. A byť letos v červenci oslaví již 91. narozeniny, stále vypadá fantasticky. Po loňských zdravotních problémech se nyní opět objevila ve společnosti a svým vzhledem i vitalitou mnohé šokovala.

Dlouhé čtyři roky, respektive od začátku pandemie covidu-19, se herečka ve společnosti prakticky neobjevila. Nejen kvůli samotné nemoci, ale také proto, že si loni v létě při nešťastném pádu zlomila nohu. Zranění bylo i důvodem, že se dokument k jejímu velkému jubileu s názvem Role mého života, musel natáčet hlavně u ní doma.

„Šťastnější padají na hubu, já na hřbet. Za zřejmě neřízenou lásku k mé zemi mě až příliš často trestá teorie pana Newtona,“ okomentovala podle Blesku se svým osobitým nadhledem loni nepříjemné zranění Alena Vránová, která musela krátce pobývat také v zařízení LDN.

Nyní už je však nejen zpět na nohou, ale dokonce vyrazila do společnosti, konkrétně na křest knihy Vlastní životopis Agatha Christie, jejíž audio verzi Vránová namluvila. „Ráda bych řekla, že nejde o pouhé načtení knihy, ale o herecké ztvárnění textu,“ vysvětlila během knižního veletrhu herečka, která si během své kariéry v Divadle ABC zahrála i dvojroli v detektivce Komorní svědkyně této známé spisovatelky.

Zřejmě nejvíce se však divákům do paměti zapsala teprve jako dvacetiletá svou rolí v kultovní pohádce Pyšná princezna, kde ztvárnila princeznu Krasomilu. Ihned poté prožila menší skandál, když se na veřejnost dostal její románek s ženatým kolegou Vladimírem Rážem, jenž v pohádce hrál prince Miroslava. Sama Vránová byla tehdy provdaná za dramatika Pavla Kohouta (94).

Herečka se v životě musela vypořádat i s mimořádně těžkou osobní tragédií. Její jediná dcera Markéta po dvou nešťastných manželstvích a rozvodech propadla alkoholu. Ten jí nakonec zničil dobře rozjetou kariéru podnikatelky, a dokonce z ní udělal bezdomovkyni. Podlomené zdraví nakonec nápor alkoholu nevydrželo a dcera Vránové v pouhých 55 letech zemřela na Štědrý den. Což je důvod, proč herečka s tuhým kořínkem dodnes Vánoce příliš neslaví.

Mohlo by vás zajímat: Tajemství pohádky Pyšná princezna – Vyvolala skandál, který neměl tehdy obdoby

Ani sebevětší životní překážky jí však nevzaly její nadhled a všudypřítomný humor, s nímž glosuje nejen sama sebe, ale i své okolí. Radost ze života i oporu jí dnes dopřává také vnučka Antonia Terezia (42), která je babičce oporou a tráví s ní volný čas.

Podívejte se, jak Jakub Prachař pantomimicky předvedl Pyšnou princeznu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.