Celebrity

22. září 2023 16:35

Tomáš Durčák

Andrea Bocelli buduje silný klan. Se syny a dcerou nahrál album a slaví úspěch

Legendární italský tenorista Andrea Bocelli (65) je od svých dvanácti let zcela slepý. I přesto se dokázal svým nesmírným hudebním talentem proslavit po celém světě a prodat více než 90 milionů svých alb. Od loňska už to však není jen jeden zpívající Bocelli – pyšný otec totiž nahrál vůbec první album se svými potomky a rovnou všemi třemi najednou.

Italský zpěvák má dva syny, Amose (28) a Mattea (25) z prvního manželství s Enricou Cenzatti, s níž byl od roku 1992 do roku 2002. Až o další dekádu později pak Bocelli na svět přivítal svého nejmladšího potomka, dceru Virginii (11), a to s tehdy ještě přítelkyní Veronicou Berti. Svatba se uskutečnila přesně v den druhých narozenin Virginie a s druhou manželkou Andrea žije spokojeně dodnes.

Celosvětově známý tenorista hudbu popsal jako „nepostradatelnou součást“ své rodiny. „Sedíme společně u piana se stejnou pravidelností, s jakou se setkáváme u kuchyňského stolu. Jsou to nádherné momenty, které sdílíme jako rodina nejen u nás doma, ale také na pódiu při vystoupeních,“ řekl Bocelli pro America Domani.

Andrea už totiž není jen starostlivým otcem, se svými všemi dětmi navázal hudební spolupráci. Andrea, Matteo a Virginia na konci loňského roku jako trio vydali vánoční album. „Je to podle mě úžasná příležitost, protože můžeme trávit čas spolu. Je to privilegium,“ okomentoval Bocelli pro Classic FM album a dodal, že jeho cílem bylo rovněž připomenout lidem důležitost vlastní rodiny. Pojďme si nyní přiblížit všechny tři Bocelliho potomky, kteří už dnes mají slibně nastartované vlastní hudební kariéry.

Amos Bocelli (28)

Nejstaršího syna Andrea dle svého oficiálního webu pojmenoval podle velmi speciální osoby. Amos Martellacci byl muž z Bocelliho rodného města Lajatico, který byl během vysokoškolských studií jeho mentorem „s velkorysostí a odhodláním“ až do chvíle, kdy budoucí slavný tenorista získal svůj titul ze studia práv. Byť Andrea přiznal, že jeho starší syn má „spíš vědeckou mys“, Amos rozhodně hudební talent po otci nezapře. V roce 2013 otce například doprovázel na pianu během hudebního festivalu v Sanremu.

Kromě uměleckého titulu ve hře na piano Amos vystudoval inženýrství na univerzitě v Pise a aktuálně se snaží prosadit jako letecký inženýr. Letos v únoru jeho otec sdílel svému nejstaršímu synovi krásné přání k narozeninám doplněné o černobílou fotografii, na níž mu Amos pomáhá s jízdou na skateboardu.

Matteo Bocelli (25)

To mladší syn Matteo se již potatil stoprocentně. „Hudba mě bavila již od dětství. Všude, kde jsem mohl, jsem chodil s otcem a na klavír jsem hrál už od šesti let,“ řekl magazínu PEOPLE v roce 2018. Matteo jako malý velmi rád zpíval, ale prý vždy jen před matkou, neboť před otcem se styděl. Nakonec se ale osmělil a zpětně to byl velmi dobrý krok, jelikož od něj dostal velmi cenné rady i možnost prosadit se ve světě hudby.

Matteo v roce 2021 pro Billboard vysvětlil, že jeho otec své děti nerad mermomocí tlačí na veřejnost a je ohledně jejich soukromí „opatrný“. I proto jeho mladší syn začínal zpívat na charitativních akcích a podobných, intimnějších vystoupeních. Ostatně i sám Andrea začínal jako zpěvák po barech. Svůj velký debut prodělal až v osmnácti letech v římském Koloseu a od té doby již vydal řadu vlastních singlů nebo si střihnul písně se svým otcem na jeho deskách. Matteo se mimo jiné snaží prosadit i jako skladatel a herec.

Virginia Bocelli (11)

Bocelliho nejmladší dcera je o více než deset let mladší než její starší bráškové. Andrea přiznal, že mu proluka mezi dětmi pomohla stát se pro Virginii méně úzkostlivým, silnějším rodičem, který si každého okamžiku se svým rostoucím dítětem mnohem víc váží. Nejmladší členka Bocelliho klanu zase popsala, jak od malička slyšela tátu zpívat po celém domě. „To mě ovlivnilo, abych si také začala každý den doma prozpěvovat. Jenom jsem nezpívala žádné klasické dětské písně. Místo toho jsem si zpívala skladby z oper!“

Virginia se poprvé veřejnosti představila již v osmi letech, když si zazpívala s otcem duet „Hallelujah“. Pro magazín PEOPLE poté popsala, že se veřejného vystupování přirozeně nejdříve obávala, ale rady a pomoc od otce i starších bratrů jí nesmírně pomohly. „Táta mě naučil, jak mám správně používat svůj hlas, což obrovsky ovlivnilo můj dosavadní život,“ řekla Virginia. Ta se kromě zpěvu věnuje i gymnastice, kde získala několik vítězných medailí, či modelingu.

Sdílejte článek
Štítky rodina hudba kariéra album děti talent Andrea Bocelli tenor Matteo Bocelli Virginia Bocelli Amos Bocelli Enrica Cenzatti Veronica Berti

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.