Celebrity

11. června 2023 07:30

Tomáš Durčák

Tajemství Susan Boyle. Loni prodělala mrtvici, znova se učila mluvit i zpívat

Style - Susan Boyle

Původem Skotka Susan Boyle (62) se v posledních letech na veřejnosti příliš neobjevovala. Svou absenci na pódiu i ve společnosti vysvětlovala tím, že trpí diabetem druhého stupně a nemoc COVID-19 by tak pro ni mohla být riziková. Nyní se však ukázalo, že před rokem prodělala mrtvici, která málem navždy ukončila její pěveckou kariéru. Přišla totiž o svůj úžasný hlas.

„Moc jsem toho v poslední době dělat nemohla. Ale ono se to změní, zůstávám optimistkou. Mám cukrovku, takže jsem se snažila být co nejvíc doma. Chytit covid by pro mě mohlo mít velmi špatné následky. Byla jsem varována, a tak jsem raději nic nechtěla riskovat,“ citoval zpěvačku britský deník Express v době, kdy pro ni byla pandemie ještě aktuálním rizikem.

Nyní se však po dlouhé době vrátila na pódium a vybrala si k tomu příhodnou příležitost. Objevila se totiž na finálovém večeru již 16. řady soutěže Británie má talent. Tedy stejné talentové show, v níž před 14 lety celému světu svým překrásným hlasem doslova vytřela zrak a nastartovala pěveckou kariéru, během které už prodala miliony desek.

A právě při tomto prvním vystoupení po dlouhé době Susan prozradila, že její dlouhá proluka nebyla způsobena pouze pandemií. „Tento večer je pro mě o to výjimečnější, že jsem loni v dubnu prodělala mrtvici. Poslední rok jsem neskutečně tvrdě pracovala na tom, aby se mi plně vrátila řeč i zpěv, a to s jediným cílem – abych mohla opět zpívat na pódiu. A dnes večer se mi má usilovná práce a vytrvalost vyplatily,“ svěřila se dojemně talentovaná zpěvačka.

Čtěte také: Nebyl to dobrý život, loučila se Tina Turner. Osud k ní byl drsný, prošla si peklem

Reakci si neodpustil jinak velmi přísný a pro mnohé soutěžící až strašidelný porotce Simon Cowell (63). „Susan, dlužíme ti toho tolik a věděl jsem, že ti není dobře, ale jestli se někdo vrátit měl, jsi to ty, protože bez tebe by to nebylo ono,“ ukázal svou citlivější stránku jindy nekompromisní člen poroty.

Susan Boyle se od začátku pandemie s mikrofonem na pódiu ukázala jen v červenci roku 2021, kdy zcela nečekaně zazpívala na zahájení Letních olympijských her v Tokiu. Další koncertní plány pak musela odložit na neurčito právě kvůli zákeřné mozkové příhodě. Soudě dle jejího nynějšího vystoupení je však zpět při síle, a tak snad fanoušci mohou doufat, že je brzy opět potěší svými koncerty či novými deskami.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.