Celebrity

22. srpna 2023 15:40

David Laštovka

Anna Slováčková porazila rakovinu. Strach z oranžové tekutiny ale nikdy nepřekonala

Žena v zenu: Anička Slováčková

Anna Slováčková, která slaví 28. narozeniny, je talentovaná umělkyně a rovněž velmi silná a statečná žena. Zpěvačka a herečka ze slavného rodu v minulosti onemocněla rakovinou prsu. Co jí v nejtěžších chvílích nejvíce pomohlo?

Anička Slováčková bojovala s rakovinou prsu opakovaně. Pokaždé díky obrovské vůli, odhodlání a pozitivnímu myšlení dokázala zrádnou bestii porazit. Když se poprvé od lékařů dozvěděla hrozivou diagnózu, bylo ji ovšem všelijak.

„Ten šok, když mi došlo, že je to vážné, přišel v momentě, kdy mi paní doktorka sdělila, že musím již za týden na chemoterapii. V ten okamžik jsem se strašně rozbrečela. Ne proto, že mám takovou nemoc, ale když mi došlo, co to bude obnášet. S nemocí jako takovou jsem se srovnala docela rychle, ale nikdy jsem se nevypořádala se strachem z toho, že ležíte na onkologii a najednou do vás začne téct hnusná oranžová tekutina, ze které vám vypadnou vlasy a nemůžete s tím nic udělat. Ten moment, kdy je tam člověk sám a neví, co ho čeká, je nejhorší,“ svěřila se Slováčková v pořadu Show Jana Krause.

V čem ji rakovina nejvíce změnila?

Pro pacienty, kteří onemocní podobnou chorobou, má jednu radu. „Hlavně se nepos... Protože když si člověk začne promítat ty nejhorší scénáře, co mohou nastat, jen si tím ublíží. Hlavní je udržovat si pozitivní mysl a nebýt na to sám. Nebát si říct o pomoc a naopak se obklopovat blízkými lidmi, na které se můžete obrátit, a nevnímat to tak, že někoho obtěžujete,“ přiblížila Anička, která je šťastná, že už se konečně může naplno věnovat své milované práci – herectví a zpívání. Obě profese ji naplňují na sto procent.

Čtěte také: Anna Slováčková se při pohledu do zrcadla nenáviděla. Čeho se nejvíc bojí?

Každý půlrok chodí na pravidelné lékařské kontroly a doufá, že všechno zlé má za sebou. Rakovina změnila i její životní hodnoty. „Už se tolik nenervuju a nestresuju jako dřív. Potom, čím si člověk prošel, už spoustu věcí vnímá jinak. To, co se předtím zdálo jako velký a neřešitelný problém, už dnes beru s úsměvem,“ prozradila redaktorovi webu Prima Ženy dcera Dagmar Patrasové a Felixe Slováčka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.