Celebrity

27. února 2024 18:40

Tomáš Durčák

Anna Slováčková vyrazila do Itálie. Vidět Neapol a zemřít, rozesmutnila fanoušky citátem

Dcera Felixe Slováčka a Dády Patrasové si náročné období boje se zákeřnou rakovinou snaží zpříjemnit cestováním. Se svým partnerem nyní vyrazila do italské Neapole, kde si naplno vychutnává speciality zdejší světově proslulé kuchyně. K fotografiím sdílela také známý historický citát poukazující na specifickou krásu města, v tomto případě však způsobuje spíš běhání mrazu po zádech.

Anna prožívá velmi náročné období. Návrat rakoviny pro ni totiž znamenal také další chemoterapie, které ji enormně vysilují. Nabrat potřebné síly pro další kolo vyčerpávající léčby a aspoň na chvíli na své starosti zapomenout se proto rozhodla v italské Neapoli, kam s partnerem vyrazili. Talentovaná zpěvačka a herečka se nejdříve pochlubila záplavou fotek zdejšího vyhlášeného jídla.

Mořské plody, Burrata, pravá neapolská pizza či grundle vylovené z vod neapolské zátoky. „Myslela jsem si, že z Neapole najdu aspoň jednu fotku, kde jsem já, jak si užívám špinavé ulice, hluk, chaos, slunce… ale ne, na 90 % fotek je žrádlo. Protože žrádlo = láska,“ přiznala se Slováčková k obrovské vášni. Nakonec dokázala najít další fotky ze své cesty, kde už jídlo není, byť tam opět není ani ona.

U několika snímků krás i specifické neapolské atmosféry se zamyslela nad tím, jak moc je za možnost cestovat vděčná. Svůj text začala proslulým citátem „Vidět Neapol a zemřít“, který se v historii tradoval a pronesl jej mimo jiné německý básník a spisovatel Goethe. V konotaci s aktuálním zdravím Anny Slováčkové se však nelze ubránit tomu, že nabývá jiného, hořkosladkého významu.

„Vždycky když někam cestuji, cítím neskutečnou vděčnost za to, že je to vůbec možné,“ popsala Slováčková radost z cestování. „Je to takový dar, moci vidět jiné kultury, země, moře, oceány… jíst jiné jídlo, slyšet jinou hudbu. Miluju to. Ráno snídat v Praze, odpoledne obědvat v Itálii… úplně se tu u psaní dojímám. Užívat si každičký den, jak jen to jde. Díky za ty dary, živote,“ svěřila se Anna.

Tu do Itálie doprovodil její současný partner, s nímž randí už rok a půl. „Byl mi seslaný seshora. Byli jsme léta nejlepší kamarádi, nikdo kolem včetně nás si asi nedokázal představit, že bychom spolu měli cokoli víc. Úplně nečekaně se cosi zlomilo. Hodně se mnou prožíval první nemoc,“ řekla před časem zpěvačka deníku Blesk. Přiznala také smutek z aktuálních okolností, kvůli nimž musí ve vztahu řešit zcela jiné věci než ostatní mladé páry.

„Pro mě je požehnáním, s nikým mi takhle dobře jako s ním nebylo. Trápí mě na druhou stranu, do jaké se dostal situace. Místo toho, aby plánoval svatbu, pomalu plánuje jiné věci. Zvládá to výborně a je mi neskutečnou oporou,“ přiznala nelehkou situaci svého osudového muže Anna, která se rovněž svěřila, že už na myšlenku být jednou matkou zanevřela. „Ambici mít děti už nemám, ale svatba by byla hezká. Asi každá holka chce být nevěstou,“ zasnila se na závěr Slováčková.

Anna Slováčková se nemocí nenechává zastrašit, nadále se věnuje i svému milovanému zpěvu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.