Celebrity

3. listopadu 2023 05:59

Gabriela Kolinová

Anna Slováčková o chemoterapii: Je to náročné! Mám chutě, jako bych byla těhotná

Rozhovor s Aničkou Slováčkovou

Zpěvačka Anna Julie Slováčková je velká bojovnice. Již podruhé se pere s rakovinou, která tentokrát zasáhla plíce. I když jí lékaři doporučují, aby moc nechodila mezi lidi, objevila se na křtu kalendáře Anděl mezi zdravotníky a exkluzivně pro magazín Showtime promluvila o svém zdravotním stavu. Prozradila, že shodila vlasy a po chemoterapii má chutě jako by byla těhotná. Kdo je pro ni v těžkých chvílích největší oporou?

Zpěvačka Anna Slováčková před několika týdny nafotila kalendář Anděl mezi zdravotníky. Krátce poté se dozvěděla od lékařů zdrcující diagnózu a to, že se jí vrátila rakovina a zasáhla plíce. Anička zůstává dál optimistkou a věří, že zákeřnou nemoc zvládne porazit i tentokrát. Na anděly prý věří. „Myslím si, že nás doprovází každý den, ale někdy mám pocit, že si ze mě dělají trošku pr*el,“ zasmála se Slováčková v rozhovoru pro pořad Showtime na CNN Prima NEWS.

Léčba je prý zatím v začátku. „Je to trochu náročné, než si tělo zvykne. Zatím zkoumám, co můžu a nemůžu,“ řekla Slováčková. Měsíc se prý nehýbala, což ji psychicky trýzní. „Nemám zakázáno nic, jen mě upozorňovali, ať nechodím mezi lidi, ale mám respirátor,“ vysvětlila reportérce. Podle lékařů může dělat, na co se sama cítí. „Co tělo dovede, můžu dělat dál, ale zatím toho moc nedovedlo. Ale konečně se mi začalo líp dýchat,“ dodala s úlevou. Ráda by se brzy vrátila ke cvičení na kruhu.

Bez pokrývky hlavy nevycházím. Dělá mi problém sebepřijetí, přiznala Slováčková

Chemoterapie Anně Slováčkové mění i chutě. „Tělo jde spíš po antioxidačních a míň kořeněných jídlech. Mám i chutě, jako kdybych byla těhotná. Například pořád potřebuju pít lák z okurek,“ sdělila s úsměvem zpěvačka a dodala: „Moc to nechápu, protože nemám hormonální léčbu, ale věřím, že si tělo samo řekne, co potřebuje, tak se mu snažím vyjít vstříc. Když řekne, že potřebuje kremroli, tak si dám kremroli, co se dá dělat,“ zasmála se.

Mohlo by vás zajímat: Annu Slováčkovou na rakovinu upozornil živý sen. Podobné vize u ní nejsou výjimečné

Na akci se Anička objevila s pokrývkou hlavy, protože vlasy už opět slábnou, tak je raději ostříhala. „Nějaký týden by to asi ještě vydržely, ale nechtěla jsem se dívat, jak se trápí, tak jsem to shodila a mám takového mini ježečka. Ale bez pokrývky hlavy zatím nikam nejdu,“ svěřila se s tím, že má trochu problém se sebepřijetím a trvá jí to delší dobu než poprvé, když bojovala se zákeřnou nemocí.

Největší oporou je rodina, přítel a pes

Dcera Felixe Slováčka a Dagmar Patrasové čerpá energii hlavně díky práci, kterou miluje. „Zavolali mi s nabídkou natočit jednu píseň v duetu s úžasným zpěvákem, do Vánoc to určitě bude venku,“ slíbila v reportáži. Velkou oporu prý nachází v rodině. „Táta s bráchou a mámou jsou obrovskou oporou, přítel také. Hlavně ale pejsek, ten mě léčí v posteli každý den,“ vylíčila Slováčková, která v minulosti prodělala rakovinu prsu a svůj boj s nemocí sdílela i na sociálních sítích, kde se stala oporou pro další ženy procházející podobným soubojem. V rozhovoru, na který se můžete podívat v úvodním videu, se svěřila, že ne vždy je plná optimismu a umí si i pěkně zanadávat.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.