Celebrity

21. prosince 2023 12:17

Tomáš Durčák

Autorka Sexu ve městě: Matky samoživitelky by neměly randit, ať se soustředí na výchovu

Spisovatelka Candance Bushnell (65), jejíž novinové sloupky inspirovaly tvůrce seriálu Sex ve městě, sdělila svůj názor na svobodné matky. Prý se velmi často intenzivně vrhají na randění ve snaze najít svým potomkům nové tatínky. Podle autorky ale zapomínají, že v heterosexuálních vztazích vždy hrají až druhé housle.

Bezdětná spisovatelka, novinářka a televizní producentka má dlouhodobě problém s tím, jak společnost pohlíží na rozvedené ženy. Sama byla vdaná pouze jednou v životě v letech 2002 až 2012 za tanečníka Charlese Askegarda. Po rozvodu veřejně zkritizovala, že společnost k ženám bez manžela přistupuje jako k občanům druhé kategorie, přičemž zmínila, že jako rozvedená například v bance ztratila nárok na hypotéku.

Vztah není spása, soustřeďte se na sebe, radí autorka

Nyní se Candance Bushnell rozhodla poradit všem ženám, které jsou na výchovu svých dětí samy a zároveň se snaží randit s cílem najít nového partnera. „Mezi čtyřicátnicí a ženou, které je 55, má po menopauze a dospělé děti už z domu, je obrovský rozdíl. Jste-li čtyřicátnice, která je single a sama vychovává děti, nemyslím si, že randění je pro vás dobrý nápad,“ cituje známou spisovatelku britský deník The Sun.

„Podle mě byste se měla soustředit na starost o sebe samu i potomka a pochopení toho, že jen vy sama jste zodpovědná za své vlastní štěstí. Rozhodně nepropadejte mýtu, že další vztah vám konečně do života přinese stabilitu a štěstí,“ pokračuje Bushnell, která se se svým jediným manželem rozvedla před jedenácti lety. Od té doby však svůj svobodný život propaguje jako výsadu, za niž by se žádná žena neměla stydět.

„Existuje spousta žen, které byly vdané dvacet nebo třicet let, pak se rozvedly a najednou jsou opravdu šťastné, protože mají absolutní svobodu,“ argumentuje spisovatelka, dle které je přílišné upínání na vztah s partnerem i manželem chybou, neboť jde jen o jednu část lidského života. Navíc ženy upozorňuje, že v heterosexuálních vztazích jsou ženy zpravidla až na druhém místě.

Pro Candance vztahy ani děti nikdy nebyly prioritou

„Já zkrátka o vztazích nepřemýšlím tak jako většina lidí. Podle mě jde jen o jednu část vašeho života, a pokud nyní zrovna nějaký máte, poradila bych vám, že je velmi důležité mít něco opravdu svého, co je jen a pouze vaše. Heterosexuální vztahy zpravidla vypadají tak, že žena je až na druhém místě. Muži mají zpravidla navrch, jelikož disponují penězi i mocí. Na něco takového opravdu nemám chuť. Každá si zkrátka musíme položit otázku, zda chceme být pro sebe ve svém vlastním životě člověkem číslo jedna,“ dodala Candance.

Ta zvolila svůj vlastní život a kariéru namísto rodiny a dětí, což se jí na jednu stranu vyplatilo. Z neznámé, začínající spisovatelky v 80. letech se z ní v 90. letech stala slavná a bohatá hvězda poté, co její novinové sloupky posloužily jako předloha pro nesmírně populární seriál Sex ve městě. A jak sama přiznává, po dětech ani mateřství ve skutečnosti nikdy netoužila.

„Nechtěla jsem být matkou. Podle mě je mít děti skvělé, pokud to opravdu chcete, ale pro mě nejde o něco, co vnímám jako vhodné. Naše společnost neustále ženám opakuje, že schopnost mít děti je jejich jedinou skutečnou hodnotou. A podle mě je to hrozná škoda. Takže být dobrovolně bezdětnou chce hodně odvahy, protože budete chtě nechtě patřit k velmi malému procentu žen. Musíte být velmi odvážnou a sebevědomou, abyste se tomuto systému a jeho nátlaku dokázala vzepřít,“ popsala svůj názor autorka Sexu ve městě.

Sex ve městě od roku 2021 pokračuje dál, ovšem již pod názvem A jak to bylo dál...


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.