Barvy ovlivňují první dojem. Modrou si vezměte na pohovor, na červenou pozor

Už během pouhých pár vteřin si dokážou lidé, s nimiž se zrovna seznamujete, utvořit o vás obrázek. První dojem přitom může výrazně ovlivňovat to, jak se k vám později budou chovat, nehledě na vaše vystupování a další působení. Oblečení se na něm podílí ve velké míře a jeho barva jakbysmet.

Při prvním setkání k lidem vysíláme určité signály a vliv na to má celá řada faktorů. Od vystupování po vzhled. Je důležité dbát na všechny, pokud chceme zaujmout v dobrém slova smyslu. Například na rande či na pohovor asi málokoho napadne si obléct tepláky a děravé tričko, jsou ale barvy, které vám v očích ostatních, ač o tom oni sami nemusí vědět, přidají plusové body. Jaké volit?

Modrá a šedá

Tyto dvě barvy mají společnou vlastnost – působí seriózně, ale ne fádně. Pokud vás čeká pohovor nebo důležitá obchodní schůzka, rozhodně vsaďte na šedou nebo modrou, díky kterým budete působit profesionálně. V obou případech je ale důležité dbát i na odstíny. Na ženách lépe vypadá světle šedá a co se modré týče, tmavší odstín, jakým je třeba námořnická modř, rozhodně nebude krokem vedle.

Černá

Černá je velmi silná barva, jejímž nošením můžete lidem vyslat signál, že jste silní a seriózní. Navíc nikdy nevyjde z módy, a něco tak napoví i o vaší stylovosti. Může ale působit fádně, či dokonce až ponuře, proto myslete na to, že je potřeba černý oděv osvěžit barevným doplňkem. Může jít například o kabelku či šátek.

Fialová

Tato barva je poměrně často k vidění na členech královských rodin z různých států, proto si ji lidé podvědomě spojují s luxusem. Také je to barva loajality. Pokud se chystáte poznat nové lidi, potenciálního partnera, či dokonce partnerovy rodiče, oblečte si ji – zapůsobíte díky tomu sofistikovaně a důvěryhodně.

Červená

Červená barva je odvážná, mnoho lidí ji má podvědomě spojenou s naštváním a agresivitou. Například na první rande se proto rozhodně nehodí, pokud na něj zrovna nejdete s protějškem, který od partnerky vyžaduje dominanci. Pakliže vás ale čeká důležité jednání, z nějž chcete vyjít jako vítěz, s červenou nešlápnete vedle, dodá totiž sebevědomí vám a protistranu může lehce zastrašit.

Růžová

Ať už světlá, či tmavá, tato barva působí uklidňujícím a romantickým dojmem. Je tak nepochybně skvělou volbou pro první rande, a to nejen u žen, které jejím nošením ukazují svou jemnější stránku. Muži v růžové se totiž nebojí odhalit totéž, což ženám imponuje. Neberte si ji ovšem na pracovní schůzky, je až příliš zklidňující a mohla by vás zpomalovat.

Žlutá

Oblečení ve všemožných odstínech žluté vypadá dobře na lidech s teplým podtónem pleti, vypadají v něm šťastně a bohatě. Pozor by si na tuto barvu měli dát lidé s neutrálním podtónem pleti, u kterých je vhodné ji zkombinovat s jinou barvou. Zcela by se jí pak měli vyhnout lidé se studeným podtónem.

Bílá

Bílá je jemná barva, pohled na ni v mnoha lidech evokuje dojem nevinnosti. Je to vhodná barva jak do práce, tak do společnosti, obzvláště ji pak mohou unosit ti, kteří jinak rádi nosí výrazné až křiklavé barvy a rádi by svému outfitu trochu odlehčili.

Návrhářka Anna Tejklová o módních přešlapech:

Sdílejte článek
Štítky barvy oblečení barva oděv randění osobní pohovor první dojem

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.